Ajudar-te és el que ens mou

La Generalitat aplica fins al pròxim 31 de juliol de 2023 una reducció addicional d'un 50% en el preu dels abonaments i títols multiviatge propis de Metrovalencia i en els nous títols integrats SUMA (Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia), que...
Continuar llegint
Data
31 de August de 2022

Ajudar-te és el que ens mou

La Generalitat aplica fins al pròxim 31 de juliol de 2023 una reducció addicional d’un 50% en el preu dels abonaments i títols multiviatge propis de Metrovalencia i en els nous títols integrats SUMA (Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia), que s’afig a la baixada de preu de fins a un 50% que s’ha impulsat aquest mateix any des del Govern autonòmic per a fomentar el transport públic, descongestionar les ciutats i ajudar a les famílies valencianes.

Aquesta iniciativa forma part del ‘Pla Reactiva’, un paquet de mesures que la Generalitat ha anat aplicant després de la invasió d’Ucraïna per a fer front a la pujada dels costos de l’energia i, al seu torn, incentivar l’ús del transport públic.

Anteriorment a aquesta mesura, la Generalitat va establir al maig i fins al mes d’agost passat la gratuïtat de tots els transports públics de la seua competència durant els diumenges. En aquests quatre mesos s’han beneficiat d’aquesta iniciativa prop de 2,5 milions de persones usuàries.

Així mateix aquesta reducció de preu del 50% addicional és conseqüència de l’aprovació del Govern d’Espanya del Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, que estableix un sistema d’ajudes directes per a proporcionar suport financer a les comunitats autònomes per a aplicar un descompte en el servei de transport públic per carretera de la seua competència.

Tarifes dels títols de transport integrats

La reducció del 50% també s’aplica als nous títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València dels serveis de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia.

La posada en marxa de SUMA al gener de 2022 ha permés oferir una important rebaixa sobre les tarifes anteriors, entre un 11% i un 55% segons títols.

Tarifes dels títols de transport propis d’FGV per a la xarxa de Metrovalencia

En els títols TuiN s’aplica directament el descompte del 50% sobre import carregat i addicional a la resta de reduccions que corresponguen, per a imports abonats a partir dels cinc euros de recàrrega mínima establida.

El descompte addicional s’afig a les reduccions existents per a Tuin Jove, Família Acollidora i Família Nombrosa General i Especial.

Els títols mensuals Gent Major i Mobilitat per a tres zones passaran a costar 6,80 euros. En el cas del títol Mobilitat Anual s’ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

Des de l’1 d’agost fins al 31 d’agost de 2023 els títols adquirits dins del període bonificat seran susceptibles d’utilització.

Accés a la reducció temporal de les tarifes >>>