Nou Abonament Temporal Jove gratuït

La Generalitat ha anunciat que oferirà servei gratuït en els transports de la seua competència als joves menors de 31 anys fins al 31 de juliol de 2023. Aquesta mesura complementa totes les iniciatives d'estalvi en el transport públic posades...
Continuar llegint
Data
05 de October de 2022

Nou Abonament Temporal Jove gratuït

La Generalitat ha anunciat que oferirà servei gratuït en els transports de la seua competència als joves menors de 31 anys fins al 31 de juliol de 2023.

Aquesta mesura complementa totes les iniciatives d’estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat des que va començar l’any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació.

Amb aquesta iniciativa la Generalitat té l’objectiu d’acostar a la població més jove al transport públic per a generar hàbits sostenibles i poder avançar en la lluita contra el canvi climàtic per a aconseguir municipis més descarbonitzats.

Tots els i les usuàries que vulguen viatjar gratis hauran de tindre aquesta nova targeta temporal, independentment que compten amb una altra mena d’abonament personalitzat.

La Generalitat també finançarà el 50% del transport urbà gratuït dels menors de fins a 30 anys en aquells ajuntaments que se sumen a aquesta mesura.

Característiques i condicions d’ús

  • És un títol unipersonal denominat “Abonament Temporal Jove gratuït” vàlid per a viatjar per les zones ABC de Metrovalencia, MetroBús i EMT, sense límit de viatges, per als joves menors de 31 anys, fins al 31 de juliol de 2023.
  • El títol es carrega en una targeta anònima de cartó però és personal i intransferible i ha d’anar associada a un document d’identitat, DNI, NIE o passaport.
  • El títol i el suport de cartó són gratuïts.

Tràmit de cita prèvia per a l’obtenció de l’Abonament Temporal Jove gratuït:

Demana la teua cita prèvia presencial en este enllaç >>>

Instruccions:

  • Selecciona el centre o estació de recollida, el dia i l’hora de la teua cita presencial. Per a la recollida del teu Abonament Temporal Jove gratuït has d’acudir amb el document identificatiu i el resguard de la teua cita (imprès o digital).
  • Pot anar a arreplegar-ho una persona diferent a la sol·licitant sempre que porte el document original i el resguard de la cita (imprès o digital). Per a la recollida de l’Abonament Temporal Jove gratuït amb número de SIP cal presentar, a més, el llibre de família.

Condicions aplicables a l’Abonament Temporal Jove gratuït

  • Per a viatjar en la xarxa de Metrovalencia, MetroBus i EMT és necessari validar-ho abans d’accedir al tren o tramvia i autobús.
  • A requeriment del personal d’FGV, la persona titular haurà de mostrar el corresponent document d’identitat, DNI, NIE o passaport.
  • La manipulació fraudulenta o l’ús indegut de l’abonament, així com el seu ús per persona diferent del seu titular, seran sancionats d’acord amb la normativa vigent.
  • En cas de pèrdua, robatori o mal funcionament de l’abonament no imputable a la persona titular (trencament, deterioració, etc.), podrà sol·licitar una nou abonament Temporal Jove gratuït tornant a sol·licitar cita prèvia en la pàgina web.

Centres habilitats per a l’emissió i recollida de l’Abonament Temporal Jove gratuït, sempre amb cita prèvia

Centres habilitats per a l’emissió i recollida de l’Abonament Temporal Jove gratuït, sempre amb cita prèvia
Estació Obert
Centre d’Atenció al Client de Benimaclet Laborables
Colón Laborables
Punt del Client d’Empalme Laborables
Punt del Client d’Àngel Guimerà Laborables
Punt del Client de Mislata Laborables
Espai del Client Alacant Laborables, dissabtes i festius
Xàtiva Laborables, dissabtes i festius