Targeta TuiN

Què és la targeta TuiN?

La Targeta TuiN és el títol de transport, únic i intel•ligent, que et permet viatjar per tota la xarxa de Metrovalencia amb una sèrie d’avantatges addicionals.

Com es carrega el títol?

Pots carregar-ho en qualsevol Targeta sense Contacte (TSC) própia de Metrovalencia. Més avant, es podrà carregar també en un telèfon NFC i en un rellotge Móbilis. Si ja disposes d’una TSC, pots carregar el títol quan s’esgote el saldo de viatges de la teua targeta; si no, te la proporcionem al preu estipulat per FGV amb el títol ja carregat.

On el puc adquirir?

Actualment, pots carregar i recarregar el títol en qualsevol màquina automàtica de la xarxa de Metrovalencia, així com en els nostres Centres d’Atenció al Client (CAC) i Punts del Client . Et recomanem que registres les teues dades en les nostres oficines d’atenció al client o en metrovalencia.es per a disfrutar dels avantatges que t’oferim (devolució del saldo per pèrdua o sostracció de la targeta, recàrrega del saldo a través de la pàgina web, etc.).

Puc carregar el nou títol si em queden viatges d’un altre títol?

No. Has d’esgotar els viatges de la teua targeta i carregar després el nou títol.

Quin és el seu preu?

El títol ho adquirixes carregant un saldo mínim de 10 € en la teua targeta, més múltiples d’1 € (no pots carregar cèntims d’euro). Quan vullgues recarregar el saldo de la teua targeta, l’import mínim de la recarrega és també de 10 € (més múltiples d’euro).

Quant em costa cada viatge?

Una vegada carregat el saldo en la teua targeta, el preu del viatge amb la Targeta TuiN és el mateix que el d’un viatge amb el Bonometro:

  • 0,72 €, 1 zona.
  • 1,04 €, 2 zones.
  • 1,40 €, 3 zones.
  • 2 €, 4 zones (només Aeroport).

Puc viatjar amb la Targeta TuiN amb altres operadors (EMT, Metrobús…)?

Inicialment el títol només et permet viatjar per la xarxa de Metrovalencia, però en el futur es podran incorporar els altres operadors de l’Àrea Metropolitana.

Quines avantatges tinc sobre els altres títols?

  • Pots viatjar amb el mateix títol per tota la xarxa de Metrovalencia, amb independència del nombre de zones que recórregues i de les estacions d’origen i destí.
  • La Zona D (excepte Aeroport) es considera per a este títol com a Zona C, per la qual cosa només has de pagar tres zones si viatges a la Zona A, per exemple.
  • La Zona B del tramvia es considera per a este títol com a Zona A, per la qual cosa només has de pagar una zona si viatges a la Zona A.
  • Els trajectes entre estacions contigües de dos zones (inclosos els baixadors intermedis que hi haja entre eixes estacions) només et costaran una zona. Açò s’aplica, per exemple, als trajectes entre Torrent i Picassent, entre L’Eliana i La Canyada, Bétera i Seminari, o Almàssera i Alboraya Peris Aragó.

Per què és un títol intel•ligent?

A més dels seus avantatges comercials, en els pròxims mesos la Targeta TuiN inclourà les promocions per ús que tenen els títols temporals en les targetes personalitzades. De tot això t’anirem informant.

Com funciona el títol?

Quan viatges per la xarxa de Metrovalencia amb la teua Targeta TuiN, esta et descomptarà del teu saldo el preu del viatge equivalent a les zones que recórregues en cada viatge. La validació del títol depén de si viatges amb metro o amb tramvia:

  • Amb metro: has de validar sempre el títol en l’estació o parada en què inicies el viatge i després en la que isques, encara que siga una estació de superfície. Així, la targeta pot saber quin trajecte has fet i cobrar-te el nombre de zones que has recorregut. Si només valides d’entrada o eixida, la targeta et descomptarà l’import de tres zones del teu saldo.
  • Amb tramvia: abans de pujar, has de validar el títol en la terminal de l’andana corresponent al sentit del teu viatge. No cal validar-ho quan finalitzes el trajecte. La targeta només et descomptarà del teu saldo l’import d’una zona.

Si transbord entre metro i tramvia, he de validar el títol?

Efectivament, en les estacions de transbord entre metro i tramvia (Benimaclet, Empalme i Marítim Serrería) has de validar sempre quan transbordes:

a) Si passes de tramvia a metro, hauràs de disposar del saldo mínim per a viatjar amb metro (veure pregunta "qué saldo mínim he de tindre en la targeta per a viatjar?") i validar novament quan isques del metro.

b) Si passes de metro a tramvia, quan isques del tramvia ja no hauràs de validar d’eixida.

Què passa si no valide d’entrada quan inicie el meu viatge?

D’acord amb les normes de FGV, viatjar sense títol constituïx frau, per la qual cosa s’aplicaran els corresponents suplements o recàrrecs. En tot cas, quan valides d’eixida la targeta et descomptarà el saldo corresponent al viatge per tres zones (excepte en Aeroport, que serà de quatre zones).

Què passa si no valide d’eixida quan finalitze el meu viatge?

Excepte en el tramvia, la targeta et descomptarà del teu saldo l’import de tres zones (1,40 €) per cada viatger. Per això, si viatges per una o dos zones, és necessari que valides d’eixida si no vols consumir més saldo de què costa el viatge que has realitzat.

Què passa si no està operativa la terminal de validació i pague més import del trajecte que he realitzat?

Pots passar-te per qualsevol oficina d’atenció al client de Metrovalencia perquè et regularitzem el saldo, després que el nostre agent realitze les comprovacions necessàries.

Quin saldo mínim he de tindre en la targeta per a viatjar?

En la xarxa del metro:

a) Si viatges solo/a, has de disposar d’un saldo mínim de 0,72 € per a iniciar el viatge (excepte en Aeroport, que són 2 €). Si realitzes un viatge el cost del qual és superior al saldo de què disposes (per exemple, viatges per dos o tres zones), et quedaràs amb un saldo negatiu en la targeta, que s’actualitzarà quan recarregues el saldo de la teua targeta. Per això, et recomanem que portes el saldo necessari per a viatjar pel nombre de zones que vages a recórrer.

b) Si, al contrari, viatges amb més persones amb la teua targeta, has de disposar a més d’un saldo mínim de 1,40 € per cada persona que viatge amb tu. Quan finalitzes el viatge i valides el títol d’eixida, només pagaràs el preu corresponent al nombre de zones que heu recorregut junts.

Exemple: viatgeu 3 persones per 2 zones: en este cas, per a validar d’entrada has de tindre un saldo de 0,72+1,40+1,40= total 3,52 €. Després recorres 2 zones i valides d’eixida. En este cas, el viatge et costa 1,04 € (preu de 2 zones) x 3 persones= 3,12 €. El sistema et restarà únicament eixe import del saldo de la teua targeta.

En la xarxa del tramvia:

Tant si viatges a soles com acompanyat/ada, només has de tindre un saldo en la teua targeta de 0,72 € per cada persona; però, si transbordes amb el metro, hauràs de disposar d’un saldo de 1,40 € per cada acompanyant.

Quantes persones podem viatjar juntes amb la mateixa targeta?

Podeu utilitzar-la conjuntament fins un màxim de 60 persones, tenint sempre en compte que el saldo mínim que has de tindre en la targeta és de 1,40 € per cada viatger, a partir de la segona persona (la primera només 0,72 €, excepte Aeroport).

Què passa si viatge a Aeroport amb la Targeta TuiN?

En Aeroport es paga el suplement equivalent al viatge per Zona D, per la qual cosa si viatges allí tin previsió de disposar del saldo corresponent al cost del nombre de zones que recorreràs (2 € per a quatre zones i 1,40 € per a tres zones, per cada viatger, inclòs el primer).

Com sé quin saldo em queda en la targeta?

El saldo t’apareixerà en la pantalla quan valides el títol. També pots comprovar el teu saldo en les màquines automàtiques, així com en la pàgina web de Metrovalencia i en breu, en les terminals de consulta que hi ha en les estacions, .

Amb este títol desapareix el Bonometro o el 60×60?

Inicialment no. Si tens una targeta carregada amb un Bonometro, pots seguir utilitzant-ho fins que s’acaben els viatges. La Targeta TuiN anirà substituint progressivament als altres títols multiviaje, per la qual cosa et recomanem que al llarg de 2015 vages canviant a la Targeta TuiN quan finalitzes el teu saldo de viatges. Així podràs disfrutar de tots els avantatges d’este nou títol.

Descàrrega el fullet en pdf en pestanya nova