Photon Festival 2019

PHOTON WORLDWIDE

 

Data: Del 7 al 30 de maig
Lloc: Sala lametro

Horari: Els dies laborables de 11:00 a 14:00 i de 16:30 a 19:00 

András Polgár + Eden Bernal

Els/as autors/as exposats/as són els premiats/as en les convocatòries generades entre PhotOn Festival, Budapest Photo Festival i el Festival Internacional de Fotografia NL-Foto en Monterrey, Mèxic.
 
Budapest Photo Festival:

TransX , de András Pólgar

Inclús a una edat primerenca, sabien que no havien nascut xiquets ni creixerien i viurien com a hòmens. Com resultat de cirurgies (implants mamaris de silicona, a vegades extirpació del penis) i teràpia hormonal, ara viuen com a dones.

Atrapats en la capital i les ciutats circumdants al mig de la pressió de la vida. El seu esperit no disminuïx, seguixen avant i lluiten per la vida que desitgen. Buscant millors oportunitats es traslladen a la perla de l’Arxipèleg indonesi, a l’illa paradisíaca que s’anomena Bali.

 
Festival Internacional de Fotografia NL-Foto en Monterrey, Mèxic:

Exiliades, de Eden Bernal

Exiliades és un projecte transmedia de set dones que van decidir allunyar-se dels seus esposos i formar la societat per a trencar amb la violència constant que van patir i trobar la llibertat que, a causa del seu gènere, els va ser negada.

Este procés va involucrar treballar amb diferents mitjans –fotografia, vídeo, text i dibuix–, i va prendre diferents formes –un lloc web, una pel·lícula i una sèrie de fotos i un fotolibro–, que constituïxen un cos de treball els elements del qual interactuen entre si.

La narrativa tix històries diferents, vincula horitzons desconnectats i fa metàfores sobre temes centrals per a les dones a Mèxic: la violència contra elles, la falta de respecte pel seu dret a l’autodeterminació i la necessitat de trencar amb les restriccions socials que implica el gènere.

 

AGITADORES DE CONSCIÈNCIA

Des del 7 de maig en autobusos i marquesines EMT +  tanques Metrovalencia

Col·lectiva. Nuria López, Hanna Jarzabek, Natalia Sancha, Anna Suriyach, Eva Mañez, Carmen Sayago, Ana Jiménez Remacha, Estela Sanchís, Raquel Ferrero, Mariona Giner, Fotolateras, Irene Bernad, Ana Jiménez, Barbara Traver y Ana Yturralde.

Natalia Sancha Photon 2019Raquel Ferrero Photon2019.jpgHanna Jarzabek Photon2019

Ana Jimenez Remacha Photon2019Fotolateras Photon201Nuria Lopez Photon2019Irene Bernad Photon2019

http://www.photonfestival.com/

Del 7 a l’11 de maig, les fotografies inunden València a través d’exposicions, xarrades, projeccions nocturnes i visionat de portfolios.

Esta edició de PhotOn compta amb sis exposicions: ‘Little Black Dress’, de Yolanda Domínguez; ‘DesTieRRRadas’, de Pedro Armestre; ‘Pla’, de Juanita Escobar; ‘PhotOn Worldwide’, d’András Polgár + Edén Bernal; el projecte col·lectiu ‘Agitadores de consciència’; i ‘Jarque, la cambra i la vida’. Esta última mostra s’inaugurarà al juny i ha sigut duta a terme amb la col·laboració del Museu Valencià d’Etnologia.

Les seus

Dir PhotOn suposa també parlar de com la fotografia inunda València durant un grapat de dies lluminosos. Així, el festival compte entre les seues seus amb La Nau, el Centre Octubre de Cultura Contemporània, la Fnac SAN Agustín i la Sala Colón de Metrovalencia, espais que componen un particular circuit expositiu per les artèries del ‘cap i casal’. A més, les imatges s’apoderen també del transport públic de l’urbs, perquè les peces que componen la mostra ‘Agitadores de consciència’ abandonen els centres tradicionals d’exposició per a omplir les marquesines dels autobusos de l’EMT i les tanques de Metrovalencia.

Mónica-Gonzalez_GeografíaDelDolor_PhotOn2019Yolanda-Dominguez_LittleBlackDress_PhotOn2019Pedro-Armestre_DesTieRRRadas_PhotOn2019Estela-Sanchis_AgitadorasDeConciencia_PhotOn2019

Carmen-Sayago_AgitadorasDeConciencia_PhotOn2019Eva-Mañez_AgitadorasDeConciencia_PhotOn2019Pedro-Armestre_DesTieRRRadass_PhotOn2019Yolanda-Dominguez_LittleBlackDress_PhotOn2019

Karl Mancini gana la Beca PhotOn Festival 2019

El guanyador rebrà 1.000€ per a continuar el seu treball, un objectiu Sigma i l’edició d’un llibre amb les seues fotografies sobre sobre la violència de gènere i els moviments de dones que lluiten pels drets.

Mancini treballa des d’Argentina documentant esta plaga en països fortament afectats per ella a través de les històries de dones que han patit violència, els seus familiars i la lluita dels moviments socials nascuts per a lluitar contra la violència i protegir a les víctimes.

DESCRIPCIÓ DEL TREBALL “NI UNA MENYS”

En Argentina actualment una dona és assassinada cada 28 hores. En 2015, es va crear el col·lectiu feminista "Ni una menys", un moviment de protesta que està lluitant contra la violència de gènere en molts aspectes diferents i que s’està estenent a altres països d’Amèrica Llatina, recentment a Europa i Estats Units.

Ni-una-Menos_ManciniKarl_PhotOn_1Ni-una-Menos_ManciniKarl_PhotOn_2Ni-una-Menos_ManciniKarl_PhotOn_3Ni-una-Menos_ManciniKarl_PhotOn_4

El fenomen de la violència de gènere és tan massiu que és transversal: des de la infància fins a l’edat adulta, no hi ha classe social ni condicions excloents. Particularment greu és la situació en els nombrosos barris pobres de les ciutats, on la criminalitat és elevada i els jóvens estan en perill. La línia comuna que tristament connecta a molts països és la violència en tots els seus aspectes (domèstic, psicològic, físic, econòmic).
Per a Mancini és molt important donar visibilitat i veu a les víctimes que no la tenen, inspirant a més d’elles perquè es presenten a comptar les seues històries i pressionar als governs.

  • El #PremioPHENBecaPhotOn ha sigut per a Dawid Liezinski que exposarà en la pròxima edició de PhotoRomania Festival (Romania) 2020
  • El #PremioLuzdelNorteBeca PhotOn a ha sigut per a Simone Tramonte.
  • El #PremioOneShotBecaPhoton ha sigut per a Simone Trincheri que rebrà 500€ per part d’One Shot Hotels

Descarrega les imatges des d’este enllaç