25 aniversari del tramvia

Les parades del tramvia recuperen Bascuñán

El conseller de  Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, va presentat els dissenys que es fixaran en les parades del tramvia de València, fidels als originals que Paco Bascuñán va realitzar en 1994, quan es va posar en marxa el primer tram de l’actual xarxa tramviària de Metrovalencia.

Ademuz_Diseny_PacoBascuñan Benicalap_Diseny_PacoBascuñan Benimaclet_Diseny_PacoBascuñan DoctorLluch_Diseny_PacoBascuñan
 EugeniaViñes_Diseny_PacoBascuñan  Florista_Diseny_PacoBascuñan  Garbí_Diseny_PacoBascuñan  LaCadena_Diseny_PacoBascuñan
 LaCarrasca_Diseny_PacoBascuñan  LaMarina_Diseny_PacoBascuñan  LesArenes_Diseny_PacoBascuñan  Marxalenes_Diseny_PacoBascuñan
 PontDeFusta_Diseny_PacoBascuñan  PrimatReig_Diseny_PacoBascuñan  Reus_Diseny_PacoBascuñan  Sagunt_Diseny_PacoBascuñan
 Serrería_Diseny_PacoBascuñan  Tarongers_Diseny_PacoBascuñan  Trànsits_Diseny_PacoBascuñan  UPolitècnica_Diseny_PacoBascuñan

VZaragozá_Diseny_PacoBascuñanLes 21 parades entre Doctor Lluch i Empalme, que corresponen al primer traçat inaugurat el 21 maig de 1994, lluiran la reedició d’estes il·lustracions  identificatives que FGV ha recuperat com a part de la celebració del 25 aniversari d’este mitjà de transport.  

Per a Arcadi España, cal identificar el tramvia com un transport que té "sentiments" i ha d’estar enllaçat amb el barri, amb el seu entramat cultural, i els dissenys de Paco Bascuñán reflecteixen en cada una de les parades eixa imatge que els veïns saben que els pertany, fent el transport més humà i més amable".

Arcadi Espanya, acompanyat pel director gerent de FGV, Emilio Bayarri, ha assenyalat que "gràcies a esta iniciativa es rendeix homenatge a un referent del disseny valencià com Paco Bascuñán que, dins de la seua àmplia trajectòria, va mantindre una estreta col·laboració amb FGV, ja que també va participar en 1998 juntament amb Pepe Gimeno en el disseny de l’actual logotip de Metrovalencia".

Paco Bascuñán Rams (València, 1954-2009) és un referent en l’art i el disseny valencià. La seua trajectòria, i la dels grups dels quals en va formar part, resulten imprescindibles en la història del disseny gràfic.

La seua trajectòria professional va començar amb el seu amic Quique Company en l’Equip Escapulari (1973-1978). En 1981 s’unixen a Daniel Nebot per a constituir el grup Enebecé i dos anys més tard fundava La Nau. En este col·lectiu de creadors es va forjar la renovació del disseny gràfic valencià. En 1992 obriria, junt amb la seua dona Lupe Campos, l’estudi Paco Bascuñán. En el seu camp va desenvolupar totes les disciplines, compaginant-les amb la seua dedicació a la docència i a la pintura.

Descarrega la publicació amb els cartells de Paco Bascuñán

Enllaç al vídeo del 25 aniversari del tramvia

Accés a la notícia