Mesures per a garantir un transport segur

 

 

 • Reforç de les labors de neteja i desinfecció als trens i tramvies per mitjà de nebulización volumètrica amb peròxid d’hidrogen. Est procedimente ha sigut ratificat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) el qual certifica l’anul·lació total de la capacitat infectiva del SARS-CoV-2, amb el que s’aconsegueix una absoluta desinfecció integral.
  • Addicionalment aquest sistema permet, activant els sistemes de ventilació de les unitats, que el producte entre dins dels circuits d’aire no accessibles manualment. D’aquesta forma s’aplica el seu efecte virucida a les superfícies i zones d’aqueixos circuits, que pot ser un focus d’estacionament i distribució al llarg de la unitat de partícules transmisoras de la infecció.
    
 • Reforç de les labors de neteja dels trens i tramvies en servei durant el recorregut d’aquests, amb més personal destinat a aquestes labors.
 • Control d’accés i aforament.
 • Augment de la capacitat de les unitats que circulen per la zona universitària, mitjançant la utilització de composicions dobles.
 • Reforç d’alguns trens en hora punta amb la finalitat de descongestionar a aquells que presenten major grau d’ocupació, en els trams horaris més concorreguts.
 • Pantalles informatives, distribuïdes en els vestíbuls de les principals estacions de la xarxa, en la qual s’oferirà informació a temps real del grau d’ocupació dels pròxims trens que vagen a circular per aquestes.
  Les pantalles s’han instal·lat en les estacions de Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà, Machado, Benimaclet, Facultats, Alameda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jesús, Plaça Espanya, Nou d’Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salud, Ayora i Beniferri.
 • Col·locació de dispensadors de gels hidroalcohólicos en les estacions i a l’interior de les unitats.
 • Potenciació de l’ús de les targetes de crèdit per a reduir l’intercanvi de diners en efectiu.
 • Renovació de l’aire. La ventilació de trens i tramvies és fonamental per a la minimització del risc. En el cas dels trens d’FGV, cada menys de 3 minuts es produeix una renovació completa de l’aire, per la qual cosa qualsevol element que estiguera en l’ambient seria captat pel sistema. En els tramvies, tant a València com a Alacant, el 75% es renova amb aire recirculado i el 25% d’aire exterior en obrir-se portes. En el metro i tren-TRAM la proporció és 70% i 30%, respectivament. Al final es queda la renovació completa en tres minuts als trens i en una mica menys de tres minuts en els tramvies.

Aquestes mesures se sumen a les que des de l’inici de la crisi sanitària la Generalitat ha anat prenent per a garantir un servei de transport amb les majors garanties de seguretat.