Setmana Europea de la Mobilitat

Servei gratuït el dimecres 22 de setembre fins a la finalització de les circulacions de metro i tramvia

Amb motiu de la celebració del “Dia Europeu Sense Cotxes”, dins les activitats previstes al llarg de la Setmana de la Mobilitat, el dimecres 22 de setembre, es viatjarà gratis en tota la xarxa de Metrovalencia.

  • Per a facilitar l’accés a les estacions subterrànies, els passos de les línies de validació (flaps) estaran oberts.
  • A València, les validadores quedaran fora de servei, mentres que les màquines de venda automàtica estaran actives i indicaran la gratuïtat del servici. Els viatgers i viatgeres podran adquirir tots els títols.
  • Estes mesures s’aplicaran des de les 0 hores del dimecres 22 fins a la finalització de les circulacions de metro i tramvia d’eixe mateix dia.

Consulta els horaris

Mou-te amb Impacte Zero

La Generalitat participa un any més en la Setmana Europea de la Mobilitat, que s’inicia el dijous 16 de setembre i finalitza el dimecres 22, data en què se celebra el Dia Europeu Sense Cotxes, i que serà gratuït viatjar en el Tram de Castelló, Metrovalencia, MetroBus i Tram d’Alacant.

La Generalitat s’ha sumat a aquesta campanya amb el lema general ‘mou-te amb Impacte Zero’. Es tracta de convergir cap a l’impacte zero no sols pel medi ambient, que ja reclama una postura ferma per a evitar les catastròfiques conseqüències del canvi climàtic, sinó també per a la nostra salut.

La campanya d’aquest any de la Comissió Europea se sintetitza en l’eslògan ‘Per la teua salut, mou-te de manera sostenible’, reflecteix que les autoritats europees volen posar el focus en la salut, perquè a més de l’exercici que suposa desplaçar-se de manera sostenible, en contaminar menys cuidem del planeta i ens cuidem a nosaltres.

La Generalitat ha anunciat que durant la Setmana Europea de la Mobilitat tindrà lloc la presentació de la versió preliminar del Pla de Mobilitat Metropolità (PMoMe) d’Alacant-Elx, així com el lliurament de Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat en la Comunitat Valenciana i s’iniciaran les activitats educatives de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe’ que enguany s’organitzen amb el lema "Canta al Só de la Mobilitat Sostenible!" per a estudiants de centres públics i privats d’ensenyament primari en tota la Comunitat.

També la Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), serà present en la Fira de la Mobilitat de la Plaça de l‘Ajuntament de València (València Mobility Weekend- VMW 2021), organitzada pel consistori municipal. Així mateix participarà en la Ciclovía Litoral d’Alacant, el diumenge 19 de setembre.