Data
04 de March de 2020

Arcadi España presenta l’Abonament Falles, el títol de transport per a viatjar 7 dies per 7 euros en Metrovalencia, metrobús i EMT

Es podrà utilitzar des de les 15 hores del dia 13 fins a les 4 hores del dia 20 i es podrà adquirir a partir del dia 9 en els punts de venda habituals

FGV donarà servei ininterromput del 14 al 20 de març amb freqüències que variaran segons el dia, franja horària i destinació  

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha presentat la “principal novetat de les Falles 2020”, la posada a la venda del nou títol de transports denominat Abonament Falles que, per un preu de 7 euros, “permet un número il·limitat de viatges en totes les zones per les xarxes de Metrovalencia, metrobús i EMT durant set dies, des de les 15 hores del dia 13 a les 4 hores del 20 de març”.

Este títol integrat, “impulsat per l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV)” ha recalcat el conseller, es pot adquirir en els punts de venda habituals (estancs, quioscos, taquilles i màquines expenedores automàtiques de Metrovalencia) des del dia 9 fins al 19 de març i el suport en què s’introduïsca deu d’estar esgotat d’altres títols, per a poder carregar l’Abonament Falles.
 
L’Abonament Falles podrà carregar-se en les targetes Móbilis anònimes de l’ATMV, EMT i FGV, així com en les personalitzades de l’ATMV, i el títol serà d’ús personal, per a un sol viatger.
 
Arcadi España ha informat també de que Metrovalencia ha programat una sèrie de serveis especials que cobriran les necessitats dels usuaris durant les Falles 2020, que van començar el passat dia 29 de febrer amb l’espectacle pirotècnic celebrat en la Marina i conclouran en la matinada del dia 20 de març després de la cremà. En total, segons ha indicat, “es podran a disposició dels usuaris prop de 9 milions de places en el metro i tramvia”.
 
 
En la programació efectuada, en els dos caps de setmana de març previs als dies principals de Falles (dies 1, 7 i 8) s’oferiran reforços al migdia per les mascletades, a més de l’habitual prolongació horària nocturna els dissabtes 29 de febrer i 7 de març. 
 
De totes maneres, el major esforç es produirà en els principals dies festius. Enguany s’iniciarà el servei 24 hores a partir del dissabte dia 14, a l’iniciar-se fins a la matinada del dia 20, una vegada finalitzada la tradicional cremà. Seran sis dies, 144 hores de servei continuat en les principals destinacions de la xarxa, quan és més habitual que comence una jornada més tard, el 15 amb la nit de la plantà.
 
Quant a personal, s’han contractat 56 agents d’Atenció al Client de les Borses de Treball de FGV i s’ha reforçat en un 11% el nombre de vigilants, al passar dels 647 a 720 en torns de matí, vesprada i nit. 
 
Les freqüències variaran en funció del dia, franja horària i destinació, per la qual cosa es recomana als usuaris que s’informen del pas dels trens en la pàgina web de Metrovalencia (www.metrovalencia.es), en el telèfon gratuït 900 461 046 o en les pròpies estacions, així com en les xarxes socials de facebook (facebook.com/metrovalencia.fgv) i twitter (@metrovalencia).
 
Per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón estaràn tancades de 12:30 a 14:30 hores els principals dies festius, el 14, 15, 16, 17, 18 i 19 de març, es recomana eixos dies a eixes hores que s’utilitzen les instal·lacions d’Àngel Guimerà, Plaça Espanya, Alameda i Bailén, segons els orígens dels viatges.
 
De la mateixa manera, l’estació d’Alameda es tancarà al públic dos hores abans de l’inici dels castells de focs artificials els dies 16, 17 i 18 i es mantindrà sense servei fins a un temps prudencial després de la conclusió dels mateixos. Els viatgers que desitgen desplaçar-se fins a l’Alameda en eixa franja horària, podran baixar-se en les estacions immediates de Facultats o Colón.

Aparcament gratuït
 
Metrovalencia ofereix 1.439 places pròpies d’aparcaments gratuïts en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalencia que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València en el transcurs de la celebració de les Falles. A més, hi ha altres 1.163 places en set estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en distintes poblacions. 
 
El moviment previst de viatgers en tots els dies amb serveis especials evitarà 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats per València i la seua àrea metropolitana, la qual cosa contribuirà a no emetre 1.613 tones de CO2 a l’atmosfera. L’aposta pel transport públic propiciarà un estalvi de 814.909 litres de combustible per als conductors, que significa un estalvi conjunt per a estos de 842.073 euros, a l’actual preu de la gasolina i gasoil.

Notícies relacionades

20 - 06 - 2024

Metrovalencia circularà de manera ininterrompuda en Sant Joan i oferirà més de 225.000 places de metro i tramvia per a facilitar la mobilitat

FGV programa circulacions especials en totes les línies la nit del 23 i la matinada del 24 de juny fins...
06 - 06 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a València Convention Tattoo i Urban Beat València

Del 7 al 9 de juny se celebra la trobada sobre tatuatges i el 9 el campionat nacional de dansa...
30 - 05 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a European Academy of Allergy and Clinical Immunology

Del 31 de maig al 3 de juny se celebra la trobada de clínics, investigadors i professionals de la salut...