Data
20 de July de 2019

Continuen els treballs de renovació de ascensors i escales mecàniques de Metrovalencia en l’estació de Colón

Amb estes intervencions s’incrementen les condicions de funcionament, disponibilitat i fiabilitat d’estos equips

Les actuacions de millora van començar a fina’ls de 2018, i està previst renovar 48 escales mecàniques i 17 ascensors en diferents estacions 
 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) continua amb el seu programa de millora i renovació de ascensors i escales mecàniques de les estacions de Metrovalencia. 

Dins d’estes actuacions l’empresa pública ha iniciat esta setmana els treballs de substitució de les quatre escales mecàniques de l’estació de Colón que comuniquen el vestíbul amb l’andana d’estes instal·lacions. Estos treballs es realitzaran de manera progressiva i mantenint tres escales en funcionament. FGV estima que la renovació d’estos equips estarà completada al llarg del mes d’agost.
 
Els treballs en l’estació de Colón es sumen als que FGV ja ha completat entre els mesos de juny i juliol en l’estació de Xàtiva, en el seu accés principal.
 
Estes actuacions estan incloses en el contracte de manteniment i conservació d’estos equips, en vigor des de l’any passat i que compta amb una dotació econòmica de 7.258.615 euros, IVA inclòs, i un termini de quatre anualitats amb possibilitat de pròrroga de dos anys més. 
 
Les actuacions previstes estan adaptades als paràmetres de seguretat establits per la norma UNE-EN-115-2.
 
Amb estes intervencions, la Generalitat es marca com a objectiu incrementar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen els serveis de Metrovalencia.
 
Actuacions previstes i realitzades
 
Una vegada completats els treballs de l’estació de Colón, ja entre finals d’agost i principi de setembre, FGV procedirà a canviar els dos ascensors d’accés a l’estació de Xàtiva. La finalitat és instal·lar elevadors nous, de tipus elèctric, en substitució dels equips hidràulics actuals. 
 
Els nous ascensors inclouen també millores en matèria d’accessibilitat com a portes de vidre transparent; braille i macrocarácteres en les botoneres; bucles inductius en l’intèrfon; dimensions adaptades a la normativa d’accessibilitat actual; i comandaments a distància que permeten sol·licitar a l’ascensor, sense necessitat d’ajuda. 
 
Els treballs de renovació de ascensors i escales mecàniques van començar a finals de 2018, En estes primeres intervencions es va realitzar un manteniment de cicle llarg de les quatre escales mecàniques de l’estació de Xàtiva, en el seu accés secundari al carrer Ribera. 
 
Altres actuacions ja completades han afectat les escales mecàniques de la pròpia estació de Colón, entre el vestíbul i el carrer, i a Angel Guimerà, en el seu accés secundari al carrer Palleter, i els ascensors d’Avinguda del Cid que han sigut renovats.
 
Estos treballs formen part del manteniment de cicle llarg de les escales mecàniques de la xarxa, dirigits a prolongar la vida útil d’estos equips en perfectes condicions. Estes intervencions de manteniment comporten la substitució de totes les peces sotmeses a desgast i envelliment, a fi de restablir les seues prestacions originals de fiabilitat i disponibilitat, amb menys cost i molèsties als usuaris. El nombre total d’escales mecàniques en què està previst actuar en sis anys és de 48.
 
Respecte als ascensors més obsolets, el contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, amb reduccions de consum energètic superiors al 50% i d’agents contaminants, així com la millora de les prestacions, no sols en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa, servei i accessibilitat.
El nombre d’ascensors en què està previst intervindre en este període de sis anys és de 17. 
 
La millora de les condicions d’accessibilitat dels ascensors és un dels objectius que ha establit FGV per a respondre a les demandes plantejades per part d’associacions i persones amb discapacitats o mobilitat reduïda. 
 
Totes les actuacions en ascensors i escales mecàniques contemplen incorporar el sistema MAX de Thyssenkrupp Elevadors, el primer sistema de manteniment predictiu, a temps real, en la indústria dels ascensors, que per primera vegada s’està incorporant també a escales mecàniques, la qual cosa suposa una innovació a nivell mundial.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...