Data
22 de November de 2018

El Bo Transbord AB supera els 1.435.493 viatges acumulats en els seus dos anys en funcionament

Este títol va entrar en servici el 21 de novembre de 2016 i és vàlid per als mitjans de transport de MetroBus, Metrovalencia i EMT
 
El bo de 10 viatges té un preu de 15,50 euros i cada desplaçament permet realitzar un transbord durant 90 minuts

El títol integrat de transport en les zones A i B de l’àrea metropolitana de València, denominat Bo Transbord AB, ha aconseguit 1.435.493 viatges des de la seua posada en funcionament, el 21 de novembre de 2016.
 
El títol, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, permet utilitzar de manera combinada els servicis de transport de Metrovalencia, MetroBus i EMT. El preu d’este bo de deu viatges és de 15,50 euros i possibilita realitzar un transbord durant els 90 minuts següents a la primera validació.
 
En el seu primer any en funcionament ja es van registrar més de 560.000 desplaçaments, mentres que la segona anualitat s’han sumat 875.493 viatges i que suposa un increment d’un any a un altre superior al 50%. 
 
El director general d’Obres públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha destacat que “l’evolució experimentada pel títol permet assenyalar que el seu ús està plenament consolidat i en continu creixement com demostren els més de 1,4 milions de viatges acumulats en dos anys”.
 
L’ús dels servicis de transport a què dóna accés este títol s’ha distribuït de la manera següent: el 37,44 % de les cancel·lacions registrades corresponen als operadors que presten servici des de MetroBus; el 33,68% són d’EMT; i el 28,88% de Metrovalencia.  
 
“Este títol forma part de la política d’impuls i defensa del transport públic que promou la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i que des de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, té com a objectiu la planificació conjunta de xarxes i servicis de transport públic” ha explicat Carlos Domingo.
 
“De manera que la creació d’este bo per part de la Generalitat, en col·laboració amb la Diputació de València, va donar resposta a una reivindicació històrica, afavorint l’ús del transport públic en 30 municipis de l’àrea metropolitana de València que sumen més de 1,5 milions de persones”, ha explicat el director general.
 
Fins a novembre de 2016, només existia un Bo Transbord de la zona A de 10 viatges que permetia el transbord sense cost únicament entre la xarxa de Metrovalencia i EMT i que comprenia els municipis de València, Mislata, Tavernes Blanques i Alboraia amb una població total de 891.535 habitants.
 
Amb este bo, s’ha aconseguit ampliar el nombre de ciutadans beneficiats a l’incloure tota la corona B de l’àrea metropolitana de València amb municipis com a Almàssera, Meliana, Vinalesa, Foios, Albalat del Sorells, Albuixech, Emperador, Massalfassar, Museros, Massamagrell, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Bonrepòs i Mirambell, Rocafort, Alfara del Patriarca, Moncada, Godella, Burjassot, Paterna, Manises, Quart de Poblet, Aldaia, Alaquàs, Torrent, Xirivella, Paiporta, Picanya, Sedaví, Benetússer, Lloc Nou de la Corona, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal Beniparrell i Silla.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...