Data
22 de November de 2018

El Bo Transbord AB supera els 1.435.493 viatges acumulats en els seus dos anys en funcionament

Este títol va entrar en servici el 21 de novembre de 2016 i és vàlid per als mitjans de transport de MetroBus, Metrovalencia i EMT
 
El bo de 10 viatges té un preu de 15,50 euros i cada desplaçament permet realitzar un transbord durant 90 minuts

El títol integrat de transport en les zones A i B de l’àrea metropolitana de València, denominat Bo Transbord AB, ha aconseguit 1.435.493 viatges des de la seua posada en funcionament, el 21 de novembre de 2016.
 
El títol, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, permet utilitzar de manera combinada els servicis de transport de Metrovalencia, MetroBus i EMT. El preu d’este bo de deu viatges és de 15,50 euros i possibilita realitzar un transbord durant els 90 minuts següents a la primera validació.
 
En el seu primer any en funcionament ja es van registrar més de 560.000 desplaçaments, mentres que la segona anualitat s’han sumat 875.493 viatges i que suposa un increment d’un any a un altre superior al 50%. 
 
El director general d’Obres públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha destacat que “l’evolució experimentada pel títol permet assenyalar que el seu ús està plenament consolidat i en continu creixement com demostren els més de 1,4 milions de viatges acumulats en dos anys”.
 
L’ús dels servicis de transport a què dóna accés este títol s’ha distribuït de la manera següent: el 37,44 % de les cancel·lacions registrades corresponen als operadors que presten servici des de MetroBus; el 33,68% són d’EMT; i el 28,88% de Metrovalencia.  
 
“Este títol forma part de la política d’impuls i defensa del transport públic que promou la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i que des de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, té com a objectiu la planificació conjunta de xarxes i servicis de transport públic” ha explicat Carlos Domingo.
 
“De manera que la creació d’este bo per part de la Generalitat, en col·laboració amb la Diputació de València, va donar resposta a una reivindicació històrica, afavorint l’ús del transport públic en 30 municipis de l’àrea metropolitana de València que sumen més de 1,5 milions de persones”, ha explicat el director general.
 
Fins a novembre de 2016, només existia un Bo Transbord de la zona A de 10 viatges que permetia el transbord sense cost únicament entre la xarxa de Metrovalencia i EMT i que comprenia els municipis de València, Mislata, Tavernes Blanques i Alboraia amb una població total de 891.535 habitants.
 
Amb este bo, s’ha aconseguit ampliar el nombre de ciutadans beneficiats a l’incloure tota la corona B de l’àrea metropolitana de València amb municipis com a Almàssera, Meliana, Vinalesa, Foios, Albalat del Sorells, Albuixech, Emperador, Massalfassar, Museros, Massamagrell, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Bonrepòs i Mirambell, Rocafort, Alfara del Patriarca, Moncada, Godella, Burjassot, Paterna, Manises, Quart de Poblet, Aldaia, Alaquàs, Torrent, Xirivella, Paiporta, Picanya, Sedaví, Benetússer, Lloc Nou de la Corona, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal Beniparrell i Silla.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...