Data
07 de July de 2023

El Consell d’Administració d’FGV aprova prorrogar la reducció del 50% en les tarifes i l’Abonament Jove Temporal Gratuït per al transport públic

  • El descompte per als abonaments i títols multiviatge es prorroga fins al pròxim 31 de gener de 2024 i la gratuïtat per a joves de 30 anys s’amplia fins al 31 de de desembre de 2023
  • Les persones usuàries poden beneficiar-se directament d’aquesta ampliació sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit

El Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha aprovat en la sessió celebrada hui i presidida per la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, les mesures per al foment del transport públic que s’han concretat en l’ampliació de la vigència del descompte del 50% per a abonaments i títols multiviatge, fins al 31 de gener de 2024, i de l’Abonament Jove Temporal Gratuït, fins al 31 de desembre de 2023.

Les persones usuàries poden beneficiar-se de manera directa, sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic, d’aquests descomptes que afecten a TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d’Alacant i autobusos urbans i interurbans, i la vigència dels quals estava prevista fins al pròxim 31 de juliol.

Amb aquesta proposada FGV se suma a les mesures anunciades per la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya per a fer front a l’efecte de la guerra a Ucraïna, en matèria de transport públic.

El descompte per a abonaments i títols multiviatge s’aplica a totes les persones usuàries en la targeta SUMA, TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia i TRAM d’Alacant. Aquesta reducció va començar a aplicar-se l’1 de setembre de 2022, amb un 30%, que des de febrer d’enguany s’ha va ampliar al 50%.

L’Abonament Jove Temporal Gratuït, vàlid per a joves de fins a 30 anys, va començar a distribuir-se el 9 d’octubre de 2022, i fins hui ja s’han entregat més de 385.000 abonaments entre València, Alacant i Castelló. Aquest títol és vàlid Metrobús, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT,a si com altres transport urbans i interurbans que es sumen a aquesta mesura.

Totes aquelles joves de fins a 30 anys que no disposen encara d’aquest abonament poden sol·licitar-lo a través de les pàgines webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, i en les oficines del TRAM de Castelló.

Descomptes del 50%

La reducció del 50% s’aplica als títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València dels serveis de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia.

Amb aquesta rebaixa els títols SUMA 10 redueixen el seu cost inicial de 8 a 4 euros per a una zona; de 12 a 6 euros en dues zones; i de tres zones de 20 a 10 euros. SUMA mensual passa a costar 14,85 euros per a una zona i 22,5 per a tres.

En Metrovalencia la reducció del 50% s’aplica a tots els títols TuiN i abonaments temporals. En els títols TuiN s’ofereix directament el descompte del 50% sobre l’import carregat i se suma a la resta de reduccions, sent la recàrrega mínima establida de cinc euros.

El descompte addicional s’afig a les reduccions existents per a Tuin Jove, Família Acollidora i Família Nombrosa General i Especial. Els títols mensuals Gent Major i Mobilitat per a tres zones costen 4,85 euros.

Els títols propis multiviatge del TRAM d’Alacant, amb aquest descompte del 50% tenen el següent preu: el Bo 10 d’una zona 4 euros, de dues zones 6 euros, i 8,5 euros de tres zones. El bo 30 d’una zona queda en 11,40 euros, 17,10 euros de dues zones i 28,5 euros per a tres zones.

El títol 24 hores s’ha fixat en 4 euros i els mensuals Gent Major i Mobilitat passen ficar al llit 4,85 euros.

A Castelló, el bo de 10 viatges costa 4,1 euros i el de 30 dies 15 euros.

 

 

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...