Data
22 de March de 2020

El descens de viatgers aconsegueix el 97,68% en Metrovalencia i el 96,22% en Tram d’Alacant per la crisi sanitària

 El conseller Arcadi España reclama responsabilitat i recorda la utilització del transport públic únicament per raons inajornables

 El creixent i progressiu descens del nombre de persones usuàries de transport públic de la Generalitat Valenciana avala que viatgers i viatgeres segueixen les recomanacions i instruccions institucionals. El descens en aquests últims dies ha aconseguit el 97,68% en Metrovalencia i el 96,22% en el cas del Tram d’Alacant en comparació amb el nombre de persones viatgeres registrat la primera setmana del mes de març.

 
Concretament i per dates, Metrovalencia registrava dijous passat 19 de març un descens de viatgers del 97,68%, el divendres 20 de març la caiguda es va situar en el 92,68% i el dissabte 21 de març es registrava una disminució del 95,08%, percentatge que es tradueix en un total de 8.431 persones usuàries en aquesta última jornada.
 
En el cas del Tram d’Alacant, dijous passat 19 de març el nombre de persones usuàries disminuïa un 96,22%, el divendres 20 de març la caiguda es va situar en el 91,37% i el dissabte 21 de març es registrava un descens del 94,27%, percentatge que es tradueix en un total de 1.586 persones usuàries en aquesta última jornada.
 
Responsabilitat col·lectiva
 
El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha destacat que aquestes xifres avalen l’efectivitat de les mesures plantejades, i ha assegurat que «la restricció de la mobilitat està llançant bons resultats». «Aquestes xifres responen a l’actitud responsable de la ciutadania, que està prenent consciència de la situació, i a la qual continuem sol·licitant no fer ús del transport públic excepte per motius inajornables», ha afegit. De la mateixa manera, ha assegurat que «estan preparats per a dur a terme qualsevol acció o mesura seguint les directrius del Ministeri tant de Sanitat com de Transports en aquest estat d’alarma».
 
Igualment el conseller ha volgut «agrair de nou l’esforç, la solidaritat i compromís de tots els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per a continuar garantint la mobilitat de totes aquelles persones que necessiten continuar desplaçant-se».
 
Reconeixement que s’amplia a les forces i cossos de seguretat de l’Estat per la seua col·laboració i treball, com el realitzat per la Unitat Militar d’Emergències (UME) en la desinfecció de nombroses estacions de metro i tramvia.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...