Data
19 de September de 2018

El mapa de calories de Metrovalencia anima a combinar l’us del metro i l’exercici físic

Els viatgers poden conéixer el consum de calories que suposa caminar d’una a una altra estació de la xarxa de metro i tramvia 

La iniciativa ha sigut presentada també per als metros de Madrid i Barcelona

Metrovalencia ja compta amb el seu propi mapa de calories entre estaciones i es suma així a las explotacions de metro espanyoles de Madrid i Barcelona, que ja disposen d’esta informació. 

Amb este mapa, elaborat por la web de salut  treated.es, els usuaris poden conéixer las calories que consumirien caminant d’una a una altra estació de tota la xarxa de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana.L’enllaç és el següent: https://es.treated.com/blog/blog/nuestro-mapa-de-calorias-del-metro-de-valencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha difós esta informació durant la Setmana Europea de la Mobilitat, per a oferir una opció més de transport saludable i intermodal com a alternativa eficaç a l’us de mitjans contaminants.

Amb esta proposta, els viatgers poden cremar centenars de calories extres a la setmana, abaixant-se del metro o el tramvia una o dos parades abans del seu destinació habitual, i caminar la resta del trajecte.

Per exemple, una persona que utilitza la Línia 9 (Alboraya Peris Aragó-Riba roja de Túria) per a anar a l’estació de Xàtiva, de dilluns a divendres cremaria 310 calories extres a la setmana, si baixa dos parades abans en Alameda i camina la resta del trajecte.

Caminar eixe trajectequan es torna també suposaria un total de 620 calories a la setmana. Açò és el que una persona cremaria aproximadament amb 50 minuts en la cinta, o una hora en la bicicleta estàtica.

Amb esta iniciativa es vol informar als usuaris del metro que el viatge de casa al treball i volta suposa una bona oportunitat per a aquells que volen cremar unes calories extres dins de la rutina. Canviar una xicoteta part del trajecte amb metro per un tram caminant, pot significar una diferència considerable en el còmput global d’activitat física d’una persona.

Consumir 30 o 40 calories abaixant-se del metro una parada abans en el trajecte al treball, pot no paréixer molt: s’aproximadament l’equivalent a l’aportació en calories d’un plàtan. Però al llarg de la setmana sí que suma. Fer açò dues vegades al dia (en el camí al treball i lquan es torna a casa) suposarà 10 vegades a la setmana, o 300-400 calories.

Com a punt de referència, utilitzar la màquina de córrer durant mitja hora cremaria unes 350 calories. Pel que faries una sessió de gimnàs, simplement abaixant-te del metro una parada abans tots els dies por cinc dies a la setmana.

Beneficis per a la salut 

L’exercici cardiovascular es crucial per nombroses raons. Permet que el nostre sistema circulatori funcione bé, i reduïx el risc d’hipertensió, obesitat i diabetis. A més, ajuda a mantindre els músculs i els ossos saludables, i millora el sistema immunològic permetent que estiguem més preparats per a lluitar davant las infeccions.

L’activitat física s’ha relacionat amb una millora de la salut mental, ajudant a reduir l’estrés i millorar la concentració. La recomanació general es que els adults haurien de realitzar dos hores i mitja d’activitat cardiovascular, com córrer, caminar ràpid o nadar. Utilitzar el trajecte al treball pot ajudar a estalviar temps i millorar el nostre estat físic.

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...