Data
22 de May de 2018

El nou baixador Benidorm-Intermodal del TRAM d’Alacant comptarà amb una zona enjardinada de més de 6.000 metres quadrats i carril bici

L’actuació inclou l’electrificació de 1,4 quilòmetres entre l’estació de Benidorm i la instal·lació en construcció
 
Els treballs previstos estan pressupostats en 3,2 milions d’euros i compten amb el respatler econòmic dels Fons Feder

El nou baixador Benidorm-Intermodal del TRAM d’Alacant que executa la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), comptarà amb una zona enjardinada i un carril bici.

La nova parada, situada junt amb l’estació d’Autobusos de Benidorm, estarà operativa el pròxim mes de juliol, afavorint les opcions d’intermodalitat dels molts viatgers que utilitzen estos mitjans de transport en els seus desplaçaments.

Les obres que s’estan executant ara són més de 6.000 metres quadrats d’una zona enjardinada entre l’estació d’autobusos i la nova parada que es comunicaran a través de 125 metres de camins de vianants. Al seu torn s’està construint un carril bici que unirà estes dos instal·lacions amb el Palau d’Esports de Benidorm.
 
El projecte també contempla l’electrificació del tram de 1,4 quilòmetres que unix este nou baixador amb l’estació de Benidorm i suposa l’inici de la futura electrificació de la línia 9 (Benidorm – Dénia) com a part del procés de modernització que la Generalitat està realitzant en esta i en el conjunt d’instal·lacions de FGV a Alacant. El pressupost d’adjudicació ascendix a 3,2 milions d’euros, amb un termini d’execució de quatre mesos.
 
Este projecte compta amb el respatler econòmic del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (Feder), dins de les Estratègies de Desenrotllament Urbà Sostenible Integrat, conegudes com EDUSI, dirigides a fomentar la sostenibilitat i la seua vertebració.

Estes obres formen part de les actuacions de millora i modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant que unix Benidorm i Dénia, impulsades per la Conselleria que dirigix María José Salvador, amb una inversió que supera els 120 milions d’euros.

El director general hi ha assenyalat que “estes obres no comporten la supressió parcial del servici actual del TRAM d’Alacant, que continuarà amb les seues circulacions habituals en este tram. Els treballs previstos que impedisquen o dificulten la circulació, com ara els que afecten la via, a la catenària, la senyalització o puguen produir un menyscabament en la seguretat de l’explotació, es realitzaran fora de l’horari comercial”.

Actuacions previstes

El nou baixador Benidorm Intermodal, que suposarà el tancament de la parada de Disco-Benidorm, comptarà amb andanes paral·leles de 76,5 metres de longitud cada un i l’equipament propi de la parada del TRAM d’Alacant, incloent instal·lacions de senyalització, il·luminació i d’informació al viatger (interfonía, megafonia i taquillatge).

El sistema d’electrificació previst en el projecte constructiu està compost per línia aèria de contacte de les mateixes característiques que l’existent en Línia 1. Es tracta d’un sistema de catenària ferroviària convencional, formada per fil sustentador i de contacte, amb tots els elements de sustentació necessaris i que funcionarà a una tensió de 750V en corrent continu.
 
L’actuació també inclou l’equipament de la via amb el sistema de senyalització ATP ZSI 127, que garantix la circulació segura de combois.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...