Data
27 de July de 2017

El Taller d’Història Ferroviària de FGV en Torrent rep a l’Associació Ferroviària de Godella

Aquesta visita ha tancat la primera fase del programa d’obertura de les instal·lacions que es reprendrà al setembre

Aquestes instal·lacions acullen més de 70 trens i tramvies antics, dels quals estan 13 totalment restaurats i visitables

El Taller d’Història Ferroviària de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en Torrent ha rebut aquest dijous a representants de l’Associació de Ferrocarrils de Godella, fundada l’any 1993 per veïns la localitat valenciana. Ells han sigut els últims visitants a aquestes instal·lacions fins que es reprenga el programa a partir de setembre.

FGV va obrir per primera vegada a principis de juliol, amb la presència de la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, les portes al públic dels tallers de Torrent, a través d’un programa de visites guiades, que permet donar a conéixer la col·lecció de trens i tramvies que ha restaurat i conserva l’empresa.

Aquestes instal·lacions acullen més de 70 trens i tramvies històrics, 13 dels quals han sigut totalment restaurats, dels segles XIX i XX. Els trens i tramvies que s’exposen formen part de la història ferroviària de la Comunitat Valenciana. Entre les peces accessibles al públic destaquen el tramvia de cavalls del segle XIX, l’últim que va circular en València abans del tancament del servici en els anys 60 del passat segle, trens com “Els portuguesos” o el cotxe saló Break.

Els tallers i cotxeres de Torrent van ser projectats per l’enginyer Santiago Castro Cardús i llocs en servici per la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils de València l’any 1963. Però, en posar-se en marxa l’actual seu de FGV en València Sud, les instal·lacions de Torrent van passar en 1992 a convertir-se en auxiliars de tallers i magatzem.

Amb la finalitat de recuperar aquest espai, FGV ha elaborat un Pla Director, dirigit per l’arquitecte Javier Pérez Igualada, que permet establir les fases i actuacions a realitzar, sent compatibles els treballs necessaris amb el programa de visites previst per FGV al llarg de 2017, any que coincideix amb la celebració del 30 aniversari de l’empresa.

Programa de visites guiades

La web de FGV, www.fgv.es, ha incorporat un espai denominat “Taller d’Història Ferroviària” en què es facilita informació i accés al formulari d’inscripció de les visites gratuïtes.

La informació de la web de FGV, a la que també es pot accedir a través d’un enllaç des del lloc de Metrovalencia, www.metrovalencia.es, ofereix una explicació sobre la visita, una galeria fotogràfica dels antics tallers, la localització d’aquests, el calendari de visites (dijous predeterminats de juliol, setembre, octubre, novembre i desembre de 11:30 a 13 hores, en 2017) i les condicions d’edat, nombre de persones (entre 10 i 20) i acceptació de les normes de prevenció que s’han d’omplir per a gaudir de la visita.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...