Data
05 de April de 2023

Ferrocarrils de la Generalitat oferirà del 6 al 16 d’abril servei d’autobús entre Picassent i Castelló per motiu de les obres de renovació de via

  • Aquestes obres són continuació de les realitzades l’any passat també en les Línies 1, 2 i 3 i tenen com a objectiu millorar les condicions de seguretat i confortabilitat
  • El dispositiu alternatiu d’autobusos realitzarà parada en els municipis de Picassent, Alginet, L’Alcúdia, Carlet, Alberic i Castelló

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) realitzarà obres de renovació de via en el tram Picassent-Castelló de la Línia 1 de Metrovalencia, entre el 6 i el 16 d’abril, per la qual cosa en aquest període s’oferirà servei alternatiu d’autobús en la zona afectada.

Aquests treballs de renovació de via i passos a nivell se sumen als realitzats l’any passat en aquesta mateixa línia així com en les Línies 2 i 3 de Metrovalencia.

Una vegada completats aquests treballs, i realitzades les proves que permeten recuperar el servei de metro, la circulació es reposarà amb normalitat des de primera hora del 17 d’abril.

El servei alternatiu d’autobús previst per FGV compta amb tres rutes diferents que comunicaran Picassent i Alginet; Picassent, L’Alcúdia i Carlet; i Picassent, Alberic i Castelló. De manera que les parades de Omet, Espioca, Font Almaguer, Ausiàs March, Benimodo, Montortal i Massalavés quedaran durant aquest període sense servei.

Les freqüències de pas dels autobusos són les mateixes que les del servei habitual de Metrovalencia. No obstant això, els horaris d’eixida i arribada dels autobusos a les estacions establides poden patir lleugeres modificacions respecte a l’horari habitual.

Els horaris es poden consultar en la pàgina web www.metrovalencia.es, app oficial de Metrovalencia i en les pròpies estacions. Les persones de mobilitat reduïda (PMR) en cas de necessitat poden trucar als telèfons habilitats a aquest efecte per a sol·licitar assistència.

Actuacions previstes i realitzades

Aquestes actuacions tenen com a objectiu renovar diferents trams d’aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat i confortabilitat.

Amb aquestes intervencions, la primera fase de les quals es va realitzar l’any passat, s’actua sobre aparells de via (desviaments, fuites, travessies, etcètera.) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

En 2022 es van canviar 48 desviaments; 50 passos a nivell de vehicles i 21 per als vianants o entre andanes. A més, es van renovar prop de cinc quilòmetres de via.

Aquestes actuacions, pressupostades en el seu conjunt en més de 32 milions d’euros, IVA inclòs, s’han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Notícies relacionades

18 - 03 - 2024

Els metros i tramvies de Metrovalencia recorreran en els principals dies de Falles 700.000 km, l’equivalent a 17,3 vegades la volta al món

FGV posa en circulació 2.358 servicis especials i 9.517 ordinaris els dies 15, 16, 17, 18, 19 i matinada del...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...