Data
14 de July de 2017

FGV col·labora amb l’ajuntament de Manises en la metro-ruta de diumenge que ve dedicada a “La Festa de la Ceràmica”

L’estació de Manises de Metrovalencia és el punt de trobada per a tots aquells que vulguen participar en aquesta iniciativa

Més de 100 artesans realitzaran tallers participatius durant tot el cap de setmana en aquesta localitat de l’Horta

L’estació de Manises de Metrovalencia, per la que circulen les línies 3,5 i 9, acollirà diumenge que ve, 16 de juliol, a les 18:00 hores, l’inici de la metro-ruta gratuïta i oberta a tot el públic dedicada a conéixer “La Festa de la Ceràmica”.

Aquesta activitat s’emmarca dins de la col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i l’Ajuntament de Manises per a promocionar la festa dedicada als més de 700 anys de tradició ceramista en aquesta localitat valenciana.
 
Els participants en la metro-ruta que partirà des de l’estació de Manises recorreran el nucli antic del municipi i visitaran al Museu de Fotografia (MUMAF), on podran contemplar els treballs d’alguns dels ceramistes. El recorregut finalitzarà en la “Festa de la Ceràmica”, on al voltant de 100 artesans realitzaran diferents tallers lúdics dirigits a xiquets i adults.
 
Durant aquests dies els ceramistes estaran dividits en diverses haimes segons la seua especialitat com, per exemple, la de terrissers o la d’experts en socarrats, pintura, flors, ceràmica de reflex, escultura en fang, joieria i rakú. El públic podrà posar en pràctica el que aprén i emportar-se a casa la seua pròpia peça. Així mateix, també es podran adquirir les creacions dels mateixos artesans.
 
A més de tot això, es realitzaran jornades de portes obertes, exposicions i activitats relacionades amb l’artesania i la ceràmica. La festa conclourà el dimarts 18 de juliol, víspera del dia gran de les festes patronals a Manises, amb “La Cavalcada de la Ceràmica”. Es tracta d’una desfilada en què els clavaris obsequien el públic amb milers de peces de ceràmica.
 
Els interessats poden obtenir més informació en: www.manises.es/es/ayto/turismo/festa i inscriure’s cridant al 961525609 o a través del correu electrònic manises@touristinfo.net.
 

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...