Data
18 de June de 2016

FGV continua amb les actuacions en la Línia 9 amb la renovació de via i condicionament de les estacions de Benidorm, Teulada, Gata i Dénia

L’import inicial és de 4,8 milions d’euros, sense IVA, i s’actuarà en vies, desviacions, andanes i edificis, a més d’urbanitzar les instal·lacions
 
L’empresa pública també té previst iniciar  les obres de renovació del tram de la línia entre Calp i Teulada

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat el projecte de construcció de renovació de via, condicionament d’infraestructura d’estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia i millora de la línia de comunicacions entre Calp i Dénia de la Línia 9 del TRAM Metropolità d’Alacant (Benidorm-Dénia) per un import inicial de 4,8 milions d’euros, sense IVA.
 
De forma paral·lela, prosseguixen els projectes per a ampliar els sistemes de seguretat de Bloqueig Automàtic i ATP entre Calp i Dénia, una vegada finalitzats recentment els treballs de renovació de la via entre Altea i Calp.
 
L’actuació projectada consistirà en la renovació de vies i desviacions, així com andanes i condicionament i rehabilitació d’edificis en les estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, a banda d’elevar l’andana en Alfàs del Pi. A més, es procedirà a la urbanització de les instal·lacions.
 
Posteriorment, continuaran els treballs de renovació de via entre estacions, evitant els períodes estivals, en els que es registra una major afecció als viatgers.
 
Respecte a esta mateixa línia, els últims treballs de mesurament i oscultación relatius a l’estat de la via, en el tram sense renovar entre Calp i Dénia, han obligat a FGV a reduir la velocitat de pas en diferents punts entre ambdós estacions, fins que s’escometen les renovacions previstes.
 
Com a conseqüència d’estes limitacions de velocitat, i per a evitar els retards i afavorir la connexió amb la Línia 1 a Benidorm que enllaça amb Alacant capital, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està estudiant la possibilitat de modificar els horaris de pas dels trens que circulen en el conjunt de la Línia 9 del TRAM d’Alacant que unix Benidorm i Dénia.
 
El director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, ha explicat que “la Generalitat manté el seu compromís a recuperar i modernitzar esta línia, però la falta d’inversions durant anys del govern anterior obliga a prendre esta mesura per a poder garantir un major nivell de puntualitat en el servici, mentres continuen els treballs de modernització en el tram Calp-Dénia”.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...