Data
12 de January de 2023

FGV escometrà enguany millores de seguretat i accessibilitat en passos a nivell per als vianants i encreuament d’andanes a Godella

  • La directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, s’ha reunit amb l’alcaldessa del municipi, Teresa Bueso
  • Les actuacions complementaran les realitzades l’any passat i se centraran en quatre passos a nivell amb una inversió de 400.000 euros

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) escometrà aquest 2023 diferents actuacions de millora i accessibilitat en passos a nivell per als vianants i encreuament d’andanes en el municipi de Godella. Així ho ha confirmat la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, després de mantindre una reunió amb l’alcaldessa de Godella, Teresa Bueso, i el regidor d’Obres de la localitat, Fernando Oliveros, en la qual també ha participat la direcció tècnica d’FGV, per a analitzar les millores ferroviàries realitzades en el municipi i les actuacions a executar enguany en matèria de seguretat i accessibilitat en passos a nivell per als vianants i encreuament d’andanes.

En concret, s’escometrà la instal·lació d’un nou pas per als vianants que se situarà al sud d’aquest pas (costat València), complint amb la normativa d’accessibilitat i afegint-li senyals acústic-lluminosos. A més, s’instal·laran mòduls de cautxú tipus Velostrail, tecnologia més capdavantera quant a accessibilitat en passos a nivell per als vianants, que evita ensopegades, enganxaments i atrapaments de rodes, ja que elimina permanentment el buit del carril millorant notablement l’accessibilitat per als vianants.

A més, la direcció tècnica d’FGV ha explicat que les actuacions executades fins al moment en el municipi tindran continuïtat en el present exercici fins a completar les obres programades, amb una inversió pròxima als 400.000 euros, IVA inclòs.

D’aquesta manera, en el pas a nivell del carrer Mariano Ribera, que encara que està situat en el terme de Burjassot està molt pròxim a l’estació de Godella, les obres desenvolupades han renovat el paviment d’aquest, dotant-lo de cautxú, en comptes de l’aglomerat asfàltic anterior, la qual cosa li proporciona unes millors condicions de manteniment.

En el pas entre andanes de l’estació de Godella, s’ha renovat amb paviment de cautxú Velostrail i queda pendent condicionar les rajoles d’accés al pas, la qual cosa s’executarà en breu.

Avinguda Joan Peset

En el pas a nivell per als vianants previ al de l’avinguda Joan Peset Aleixandre està previst iniciar enguany la instal·lació de cautxú tipus Velostrail per a l’eliminació permanent del buit del carril i, a més, condicionar els burladors per al desembarcament del vianant cap a tots dos carrers, millorant la seguretat i accessibilitat dels vianants.

En l’esmentat passe a nivell de Joan Peset Aleixandre, un pas carreter amb dos passos per als vianants separats, s’ha renovat totalment i instal·lat canonades passants per a millorar les condicions de drenatge, millores que finalitzaran també enguany. Cal assenyalar que es redissenyarà el sistema de drenatge actual, instal·lant un nou col·lector de 200 mm de diàmetre que s’enterrarà en la entrevia per a connectar-se posteriorment a la xarxa de sanejament existent, evitant així les inundacions en la plataforma ferroviària durant les temporades de pluges.

Quant al pas a nivell per als vianants passat el de Joan Peset Aleixandre, s’instal·larà també paviment de cautxú tipus Velostrail per a l’eliminació permanent del buit del carril, a més de condicionar els burladors segons s’indica en la normativa d’accessibilitat vigent.

Arquebisbe Fueros

En el pas a nivell Arquebisbe Fueros, un pas carreter amb dos passos per als vianants annexos, s’ha renovat totalment el mateix i els passos per als vianants seran ara objecte de millora. Per això, s’han emplenat amb formigó els per als vianants, amb la finalitat de mantindre el trànsit per als vianants fins que s’escometa la següent actuació.

El contracte de millora dels passos a nivell per als vianants contempla la instal·lació de paviment de cautxú tipus Velostrail per a l’eliminació permanent del buit del carril, com en altres actuacions a realitzar. Per motius de seguretat, es preveu modificar el traçat dels vianants, millorant les condicions de pas en el costat Bétera i suprimint el pas per als vianants del costat València.

Finalment, en el pas a nivell del camí particular que dona accés a diversos camps, les obres executades han renovat el paviment del pas a nivell, dotant-lo d’un paviment de cautxú, en lloc de l’aglomerat asfàltic anterior, la qual cosa li proporciona unes millors condicions per al manteniment.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...