Data
21 de May de 2018

FGV finalitza les obres de millora de les condicions de seguretat de dos passos a nivell a Alberic i Benaguasil

Estes intervencions permetran condicionar els accessos de vianants per a facilitar l’encreuament de les vies
 
El pressupost d’estos treballs ascendix a 65.204 euros i un termini d’execució inferior a tres mesos

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha finalitzat les obres de millora de les condicions de seguretat dels passos a nivell de la xarxa de Metrovalencia, situats en els municipis d’Alberic i Benaguasil.  Estes actuacions compten amb un pressupost de 65.204 euros, IVA inclòs, i comezaron a executar-se el passat mes d’abril.
 
Les obres han permés millorar les condicions de seguretat en ambdós passos a nivell, amb el condicionament dels accessos de vianants. En concret, les obres s’han dut a terme en el pas a nivell ALQ-12 corresponent al terme municipal d’Alberic i en el BEN-7 pertanyent a Benaguasil.
 
A Alberic les obres realitzades han permés tancar un dels passos de vianants situat en un dels extrems del pas a nivell, ja que les condicions de visibilitat i accessibilitat eren escasses. En l’extrem oposat, s’ha condicionat un nou accés amb millors condicions d’accessibilitat, a fi de redirigir el pas de vianants a este punt, molt més segur i accessible.
 
El condicionament dels dits passos forma part de les millores que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigix Maria José Salvador, està realitzant amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat i accessibilitat del conjunt de la xarxa de FGV a València i Alacant.
 
Al seu torn ambdós actuacions havien sigut propostes com a punts a millorar en el Comité de Seguretat en la Circulació de l’empresa pública.
 
Estudi i actuacions en passos
 
Dins d’estes actuacions, FGV ha completat l’Estudi d’Avaluació de Riscos dels Passos a Nivell i entre Andanes de la xarxa de Metrovalencia. En concret, s’han analitzat 141 interseccions ferroviàries entre passos a nivell i passos entre andanes distribuïts en 33 municipis de València.

L’estudi permet establir la prioritat de les actuacions previstes per a augmentar la seguretat i disminuir la sinistralitat en els passos a nivell i passos entre andanes, tenint en compte que el manteniment i millora de la seguretat dels passos en entorn urbà és competència de FGV.

Entre les actuacions previstes FGV realitzarà treballs de millora en les estacions de Paiporta, La Canyada i Seminari-CEU de Metrovalencia.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...