Data
21 de May de 2018

FGV finalitza les obres de millora de les condicions de seguretat de dos passos a nivell a Alberic i Benaguasil

Estes intervencions permetran condicionar els accessos de vianants per a facilitar l’encreuament de les vies
 
El pressupost d’estos treballs ascendix a 65.204 euros i un termini d’execució inferior a tres mesos

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha finalitzat les obres de millora de les condicions de seguretat dels passos a nivell de la xarxa de Metrovalencia, situats en els municipis d’Alberic i Benaguasil.  Estes actuacions compten amb un pressupost de 65.204 euros, IVA inclòs, i comezaron a executar-se el passat mes d’abril.
 
Les obres han permés millorar les condicions de seguretat en ambdós passos a nivell, amb el condicionament dels accessos de vianants. En concret, les obres s’han dut a terme en el pas a nivell ALQ-12 corresponent al terme municipal d’Alberic i en el BEN-7 pertanyent a Benaguasil.
 
A Alberic les obres realitzades han permés tancar un dels passos de vianants situat en un dels extrems del pas a nivell, ja que les condicions de visibilitat i accessibilitat eren escasses. En l’extrem oposat, s’ha condicionat un nou accés amb millors condicions d’accessibilitat, a fi de redirigir el pas de vianants a este punt, molt més segur i accessible.
 
El condicionament dels dits passos forma part de les millores que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigix Maria José Salvador, està realitzant amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat i accessibilitat del conjunt de la xarxa de FGV a València i Alacant.
 
Al seu torn ambdós actuacions havien sigut propostes com a punts a millorar en el Comité de Seguretat en la Circulació de l’empresa pública.
 
Estudi i actuacions en passos
 
Dins d’estes actuacions, FGV ha completat l’Estudi d’Avaluació de Riscos dels Passos a Nivell i entre Andanes de la xarxa de Metrovalencia. En concret, s’han analitzat 141 interseccions ferroviàries entre passos a nivell i passos entre andanes distribuïts en 33 municipis de València.

L’estudi permet establir la prioritat de les actuacions previstes per a augmentar la seguretat i disminuir la sinistralitat en els passos a nivell i passos entre andanes, tenint en compte que el manteniment i millora de la seguretat dels passos en entorn urbà és competència de FGV.

Entre les actuacions previstes FGV realitzarà treballs de millora en les estacions de Paiporta, La Canyada i Seminari-CEU de Metrovalencia.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...