Data
06 de December de 2017

FGV finalitza les obres de renovació i millora d’accessibilitat de l’estació de Benidorm del TRAM d’Alacant

Esta actuació forma part del projecte conjunt que afecta les instal·lacions de  Teulada, Gata de Gorgos i Dénia
 
S’ha aconseguit una renovació estètica i funcional i s’han millorat les condicions d’accés dels clients a estes instal·lacions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat les obres de renovació i millora de l’accessibilitat de l’edifici de l’estació de Benidorm del TRAM´d’Alacant.
 
Esta actuació forma part del projecte de millora d’infraestructures, que també inclou les estacions de Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, amb un pressupost conjunt de 6,4 milions d’euros, i que forma part dels treballs de modernització de la Línia 9 que impulsa la Generalitat.
 
Les actuacions en esta línia continuen la programació anunciada per part de la consellera d’ Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i permetran una vegada completades equiparar les condicions de seguretat, confortabilitat i qualitat del servici amb la resta de la xarxa del TRAM d`Alacant.
 
FGV va iniciar el passat mes de maig els treballs de rehabilitació de l’edifique de l’estació de Benidorm, que servix de punt de connexió de les Línies 1 i 9 que enllacen amb Alacant i Dénia, respectivament. Les actuacions de remodelació en este edifici han afectat la fatxada exterior, així com a l’interior de l’edifici en les zones d’accés, vestíbul, gabinet de circulació, quart d’agents i zona de neteges.
 
L’objectiu ha sigut aconseguir una renovació estètica i funcional, millorant en el seu conjunt l’accessibilitat dels clients a estes instal·lacions, amb la incorporació d’una nova imatge exterior, per mitjà d’un nou tancament de panells i sistema d’enllumenat.
 
A més, s’ha habilitat un pas més accessible per a persones de mobilitat reduïda, des de la via pública, a través d’una rampa amb una eixida d’emergència directa des de la zona d’andanes.
 
Nova línia de validació
 
Com a part de la modernització de l’estació de Benidorm del TRAM´d’Alacant, FGV instal·larà una nova línia de validació en l’interior del vestíbul amb quatre passos reversibles, tres normals i un per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), de funcionalitats i estètica semblants als ja instal·lats en les estacions subterrànies de la xarxa en Estels, Mercat i Marq-Castillo connectats al sistema central de peatge existent en el TRAM´d’Alacant. Estos dispositius admetran targetes sense contacte i lectors de codis de barres per als títols de paper.
 
La xarxa de peatge de FGV a Alacant va implantar en 2007 per primera vegada línies de validació, coincidint amb l’obertura de les estacions subterrànies de Mercat i Marq, que va significar l’entrada del tramvia al centre de la ciutat. Posteriorment, en 2010, amb la inauguració de la també soterrada estació d’Estels, es va ampliar el sistema a què hui és la instal·lació capçalera de les línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM´d’Alacant.
 

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...