Data
06 de December de 2017

FGV finalitza les obres de renovació i millora d’accessibilitat de l’estació de Benidorm del TRAM d’Alacant

Esta actuació forma part del projecte conjunt que afecta les instal·lacions de  Teulada, Gata de Gorgos i Dénia
 
S’ha aconseguit una renovació estètica i funcional i s’han millorat les condicions d’accés dels clients a estes instal·lacions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat les obres de renovació i millora de l’accessibilitat de l’edifici de l’estació de Benidorm del TRAM´d’Alacant.
 
Esta actuació forma part del projecte de millora d’infraestructures, que també inclou les estacions de Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, amb un pressupost conjunt de 6,4 milions d’euros, i que forma part dels treballs de modernització de la Línia 9 que impulsa la Generalitat.
 
Les actuacions en esta línia continuen la programació anunciada per part de la consellera d’ Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i permetran una vegada completades equiparar les condicions de seguretat, confortabilitat i qualitat del servici amb la resta de la xarxa del TRAM d`Alacant.
 
FGV va iniciar el passat mes de maig els treballs de rehabilitació de l’edifique de l’estació de Benidorm, que servix de punt de connexió de les Línies 1 i 9 que enllacen amb Alacant i Dénia, respectivament. Les actuacions de remodelació en este edifici han afectat la fatxada exterior, així com a l’interior de l’edifici en les zones d’accés, vestíbul, gabinet de circulació, quart d’agents i zona de neteges.
 
L’objectiu ha sigut aconseguir una renovació estètica i funcional, millorant en el seu conjunt l’accessibilitat dels clients a estes instal·lacions, amb la incorporació d’una nova imatge exterior, per mitjà d’un nou tancament de panells i sistema d’enllumenat.
 
A més, s’ha habilitat un pas més accessible per a persones de mobilitat reduïda, des de la via pública, a través d’una rampa amb una eixida d’emergència directa des de la zona d’andanes.
 
Nova línia de validació
 
Com a part de la modernització de l’estació de Benidorm del TRAM´d’Alacant, FGV instal·larà una nova línia de validació en l’interior del vestíbul amb quatre passos reversibles, tres normals i un per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), de funcionalitats i estètica semblants als ja instal·lats en les estacions subterrànies de la xarxa en Estels, Mercat i Marq-Castillo connectats al sistema central de peatge existent en el TRAM´d’Alacant. Estos dispositius admetran targetes sense contacte i lectors de codis de barres per als títols de paper.
 
La xarxa de peatge de FGV a Alacant va implantar en 2007 per primera vegada línies de validació, coincidint amb l’obertura de les estacions subterrànies de Mercat i Marq, que va significar l’entrada del tramvia al centre de la ciutat. Posteriorment, en 2010, amb la inauguració de la també soterrada estació d’Estels, es va ampliar el sistema a què hui és la instal·lació capçalera de les línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM´d’Alacant.
 

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...