Data
02 de October de 2022

FGV incorpora en sis estacions més de Metrovalencia els comandaments a distància d’ascensors per a persones amb discapacitat específica

  • Les instal·lacions de Túria, Mislata, Torrent Avinguda, Patraix, Marítim i Safranar se sumen a les deu ja existents
  • La sol·licitud es pot descarregar en www.metrovalencia.es o emplenar en el Espai del Client de Xàtiva

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha incorporat en sis estacions més de Metrovalencia els comandaments a distància per a accionar els ascensors per a persones de mobilitat reduïda amb problemes específics als braços i mans, a fi de facilitar el seu accés, sense necessitat d’accionar els polsadors. Ara, ja són 16 les instal·lacions que compten amb aquest dispositiu.

En concret, les estacions de Túria, Mislata, Torrent Avinguda, Patraix, Marítim i Safranar s’han sumat ara a les de Colón, Xàtiva, Quart de Poblet, Salt de L’Aigua, Plaça de Espanya, Avinguda del Cid, Nou D’Octubre, Àngel Guimerà, Benimaclet i Facultats-Manuel Broseta a oferir aquest servei que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a la província de València des de 2020.

La sol·licitud per a poder accedir a aquesta ajuda tècnica que ofereix l’empresa pública es pot descarregar en la pàgina web de Metrovalencia, www.metrovalencia.es, (en la pestanya “Accessibilitat”/ en l’apartat “Les nostres instal·lacions”) o emplenar els impresos en el Espai del Client de l’estació de Xàtiva, que és on es recull.

Aquest servei és gratuït, encara que cal depositar una fiança de 25 euros per comandament, que es reintegrarà quan s’efectue la devolució del comandament. El dispositiu, que és personal i intransferible, consisteix en un comandament amb quatre tecles i els seus corresponents pictogrames d’una fletxa per a pujar o baixar i, en el cas de l’ascensor de Colón, també anar a la planta intermèdia, gràcies a la tecla “INT”. També es pot cridar a l’intèrfon de l’ascensor, prement el pictograma en forma de telèfon.

La instal·lació d’aquests dispositius és una de les iniciatives recollides en el Pla d’Accessibilitat Universal d’FGV-2017 i es va incloure per sol·licitud de Cocemfe, associació que recull a gran part de les persones amb aquesta necessitat. Aquesta iniciativa està avalada i secundada per la Comissió de Seguiment del Pla d’Accessibilitat que l’empresa pública mantenen amb diverses associacions.

Pla d’Accessibilitat Universal

El Pla d’Accessibilitat Universal d’FGV, previst per a desenvolupar-se entre 2017 i 2023, ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV amb l’objectiu d’oferir un transport públic universal per a totes les persones.

El document i les seues accions es basen en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i durant tot el procés del viatge, des del moment en què es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, mitjançant una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.

El desenvolupament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana. Aquestes formen part d’una Comissió de Seguiment que, juntament amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels serveis de transport a València i Alacant.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...