Data
27 de October de 2017

FGV informa l’ajuntament de la Vila Joiosa de les obres de substitució del pont ferroviari en el traçat de la Línia 1 del TRAM d’Alacant

Esta actuació forma part d’un projecte conjunt que inclou els ponts de Teulada i Gata de Gorgos amb un pressupost de 1,7 milions d’euros
 
Els treballs previstos afecten la Línia 1 que unix Alacant i Benidorm i està previstos que comencen al febrer de 2018

La delegada de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant, Pilar García Reche, s’ha reunit amb l’alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, per a informar i coordinar els treballs de substitució del pont ferroviari, situat en el traçat de la Línia 1 del TRAM d’Alacant que unix les estacions d’Estels i Benidorm.
 
Durant la reunió s’han exposat les accions que es realitzaran per a substituir el pont actual per un altre de nou. Esta actuació s’emmarca dins de les inversions que està impulsant en el conjunt de la xarxa de FGV a Alacant la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador per a millorar les condicions del servici de transport que oferix l’empresa pública.
 
Estes obres formen part d’una actuació que inclou la reparació d’altres dos ponts en Teulada i Gata de Gorgos, pertanyents a la Línia 9 del TRAM´d’Alacant (Benidorm-Dénia), amb un pressupost global de 1.779.282 euros.
 
Els treballs en el pont de la Vila Joiosa es realitzaran sobre la carretera CV-759 i començaran en el mes de febrer de 2018. En esta actuació també col·labora la Diputació d’Alacant.
 
Actuacions a realitzar
 
En els tres ponts inclosos en el projecte constructiu, igual que en la infraestructura de la Vila Joiosa, se substituiran els taulers i es realitzaran reparacions en diversos elements dels mateixos, assegurant-se la funcionalitat d’estes estructures metàl·liques. Les actuacions prèvies consistiran en operacions de senyalització, desmuntatge de via i instal·lacions ferroviàries sobre els ponts.
 
Posteriorment, s’escometrà la retirada dels taulers existents per mitjà de grues i es duran a terme les actuacions en els estreps per a demolicions parcials dels mateixos, execució de micropuntals, muntatge d’armadures, hormigonado de bigues de càrrega i col·locació de neoprens per a formalitzar un nou suport de l’estructura portant.
 
Per a l’hissat dels nous taulers participaran grues de gran tonatge que permetran la seua ubicació definitiva, que haurà de ser prèviament conformada en tallers i acoblades en obra, atés que està prevista una estructura mixta de perfilería metàl·lica i llosa de formigó armat contectada a la mateixa.
 
Finalment, els treballs de superestructura de via i actuacions complementàries consistarán en la reposició d’instal·lacions, estés de capa de balast i el muntatge de la via.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...