Data
09 de May de 2018

FGV inicia el procés de substitució de sis escales mecàniques en les estacions del municipi de Manises

S’està redactant el plec de licitació, l’adjudicació abans de fi d’any i el canvi d’instal·lacions de Manises, Rosas i Salt de l’Aigua en 2019
 
El director gerent ha explicat a l’alcalde de la localitat la planificació i tramitació del projecte, que superarà el milió d’euros

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de tramitació administrativa per a substituir sis escales mecàniques en les estacions de Manises, Rosas i Salt de l’Aigua, amb un pressupost que supera el milió d’euros.
 
El director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, ha explicat en una reunió a l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, que s’està redactant el plec de licitació i l’adjudicació està prevista per a finals de l’any en curs, per la qual cosa la substitució de les escales automàtiques es produirà al llarg de 2019.
 
De les sis escales mecàniques, dos pertanyen a l’estació de Manises, dos a la de Rosas i altres dos a la de Salt de l’Aigua. Cal assenyalar que l’any passat FGV ja va substituir altres dos escales mecàniques en Salt de l’Aigua.
 
L’empresa pública va prendre la decisió de substituir les dites escales automàtiques en esta estació, davant dels continus problemes de funcionament que van començar a detectar-se a finals de l’any 2015 i finalment van obligar, davant de la impossibilitat de solucionar les avaries registrades, a adquirir dos nous dispositius d’accés.
 
Ara es procedirà al canvi de la resta d’escales mecàniques de les estacions del municipi, pel fet que totes elles atrauen les mateixes característiques i problemàtica que les substituïdes en 2017.
 
El canvi d’estos equips forma part del programa de substitució i modernització de les escales mecàniques que patixen un nombre més gran d’incidències en la xarxa de Metrovalencia. Eixe procés començarà per les estacions del municipi de Manises.
 
Com a mesura de suport i per a publicitar esta important actuació, Metrovalencia instal·larà cartells informatius en les distintes estacions de Manises, per a donar a conéixer els usuaris l’inici del procés de substitució de les escales mecàniques.
 
Altres qüestions
 
El director gerent de FGV i l’alcalde de Manises van abordar en la seua reunió altres qüestions al marge de la substitució de les escales mecàniques. Jesús Borràs ha plantejat la possibilitat d’ampliar l’horari nocturn durant els caps de setmana, el problema que suposa per a part dels veïns del municipi la zona tarifària de l’aeroport i altres aspectes relatius al manteniment de les estacions. Sánchez Jordà ha assegurat que FGV estudiarà la viabilitat de les distintes qüestions exposades per l’alcalde de Manises.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...