Data
15 de July de 2017

FGV inicia la instal·lació de plataformes d’accés als trens per a persones de mobilitat reduïda en 12 estacions

La millora de l’accessibilitat té un pressupost 156.058 euros, IVA inclòs

El metro compte ja amb estos dispositius en 34 estacions de la xarxa

L’empresa pública ha desenrotllat un model propi que reduïx la distància i altura entre l’andana i les unitats

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat en l’estació de Llíria de Metrovalencia una nova fase d’instal·lació de plataformes fixes per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), que faciliten l’accessibilitat d’este col·lectiu en el trànsit entre l’andana i els trens. A Llíria li seguiran Benaguasil 2n, Mislata, Mislata-Almassil, Aragó, La Canyada, Paiporta, Machado, Faitanar, Manises, Roses i Ayora, que s’espera que estiguen concloses després de l’estiu després d’invertir Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) 156.058 euros, IVA inclòs. 

Estos treballs formen part de les actuacions que s’impulsen des de la Conselleria d’ Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, encaminades a la millora de l’accessibilitat en els mitjans de transport.
 
Amb les plataformes es tracta de resoldre un dels problemes d’accessibilitat, comú a totes les explotacions ferroviàries i que afecta els viatgers en cadira de rodes, a l’hora de salvar el buit existent entre l’andana i el pis de la unitat. 
 
Per a resoldre el dit problema, FGV va realitzar al seu dia una experiència pilot en l’estació de Facultats, a l’instal·lar unes plataformes d’obra que s’ajusten longitudinalment a l’andana, a fi d’elevar la seua altura i prolongar-ho, per a reduir la distància entre este i el pis de les unitats. L’esmentada experiència va ser lloada per distintes organitzacions de discapacitats, com Cocemfe, Cermi i l’ONCE, a les que s’ha informat d’esta ampliació.
 
Estes plataformes ja estan instal·lades en Facultats, Alboraya-Palmaret, Alboraya-Peris Aragó, Benimàmet, Els Carolines-Fira, Santa Rita, Empalme, Campanar-La Fe, Àngel Guimerà (tant en les andanes de les Línies 1 i 2 com en les de les Línia 3, 5 i 9), Jesús, Alameda, Benimaclet, Colón, Xàtiva, Aeroport, Patraix, Beniferri, Torrent Avinguda, Avinguda del Cid, Quart de Poblet, La Cova, La Presa, Masia de Traver, Riba-roja de Túria, Bétera, Túria, Plaça Espanya, Safranar, Paterna, L’Eliana, Salt de l’Aigua, Nou d’Octubre, Marítim-Serrería i Amistat-Casa de Salut, 34 en total.
 
Model propi dissenyat per FGV
 
Les plataformes tenen una amplària de 3´50 metres i estan situades junt amb la zona d’estacionament de la capçalera del tren a fi de coincidir amb la primera de les portes d’accés a viatgers de la unitat. El Reial Decret 1544/2007, que regula les condicions bàsiques d’accessibilitat per al transport, fixa que la distància entre les “zones d’accés segur” i el pis dels trens no pot excedir 5 cm en altura i 7’5 en amplària. FGV ha desenrotllat un model propi de plataforma que supera àmpliament les exigències de Reial Decret i garantix una distància no superior als 2 cm en altura i 2’5 en amplària.  
 
L’extensa xarxa Metrovalencia, composta per 137 estacions i parades distribuïdes en 156 quilòmetres, és accessible al 99,27 %, atés que només València Sud, no ho és, situada en la Línia 1, la més antiga de FGV que va començar la seua activitat en 1988. La resta de línies de metre, L2, L3, L5, L7 i L9 i les de tramvia, L4, L6 i L8, estan totalment adaptades.
 

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...