Data
07 de March de 2023

FGV inicia les obres del nou baixador i la duplicació de via en Fuente del Jarro que milloraran les freqüències en la Línia 2 de Metrovalencia

  • La inversió prevista de 5,7 milions d’euros possibilitarà un millor servei a les persones usuàries que es desplacen al parc empresarial
    La nova parada se situarà a 840 metres de l’actual en direcció a Llíria i, durant el període d’execució de les obres, la circulació comercial no es veurà afectada en cap moment

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat les obres del nou baixador i duplicació de via en el polígon de Fuente del Jarro de la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) de Metrovalencia amb un acte presidit per la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, acompanyada per la secretària autonòmica, María Pérez, i per l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo.

La consellera ha destacat que aquesta actuació “és la primera d’una seriosa de mesures previstes en la xarxa de Metrovalencia” i que, juntament amb el punt d’encreuament previst en La Vallesa, “propiciaran una important reducció dels temps de pas en aquesta zona, en fixar una nova freqüència de 12 minuts en el tram entre l’estació d’Empalme i L’Eliana i de 24 minuts des d’aquesta estació a Llíria”.

Torró ha afegit que “les obres que hui iniciem, a més de confirmar l’aposta de la Generalitat per la mobilitat sostenible, fan realitat una vella aspiració de l’empresariat del principal polígon industrial de la Comunitat, donant un millor servei als seus empleats i empleades que comptaran amb dos baixadors en comptes d’un per a acudir als seus llocs de treball”.

Les obres, que compten amb un pressupost de 5.785.098,93 euros, IVA inclòs, finalitzaran a principis del pròxim any i són finançades per la Unió Europea a través del programa REACT-EU.

Per part seua, Juan Antonio Sagredo ha subratllat que “hui és un dia molt important per a Paterna, ja que amb l’inici d’aquestes obres s’aconsegueix la major millora de freqüències en la història de Metrovalencia” al seu pas per la localitat. “Des de Paterna reivindicàvem una freqüència de pas de 15 minuts i, gràcies a la Generalitat, aquesta actuació permetrà fins i tot una freqüència millor, de 12 minuts”, ha manifestat l’alcalde.

Actuacions en Fuente del Jarro

Els treballs projectats es concreten, fonamentalment, en la duplicació del tram de via existent en 1,4 quilòmetres, des de l’actual baixador de Font del Jarro fins als voltants de l’autovia A-7, i la construcció d’un nou baixador.

La nova parada se situarà a 840 metres de l’actual en direcció a Llíria i inclou accessos, pas entre andanes, rampes, escales i tancaments, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquines expenedores de títols de transport, sistema de videovigilància, sistema de megafonia i teleindicadors) i instal·lacions no ferroviàries auxiliars.

El projecte contempla també l’ampliació del pas inferior sobre el carrer Bilbao, per la qual cosa s’ha projectat una estructura de 24,35 metres de longitud i ample total de 5,40 metres, annexa a l’existent.

FGV ha previst que les obres en el polígon industrial Font del Jarro es duguen a terme sense tallar el trànsit ferroviari, realitzant la majoria dels treballs en horari diürn compatibles amb la circulació comercial, mentre que les tasques crítiques en les quals siga imprescindible s’hauran de dur a terme en horari nocturn.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...