Data
01 de August de 2018

FGV instal·la un nou sistema de control d’accés en l’estació de Benidorm del TRAM d’Alacant

La línia de validació compta amb quatre passos reversibles, un d’ells per a persones de mobilitat reduïda
 
En l’actualitat, només les estacions subterrànies d’Estels, Mercat i Marq-Castillo posseïxen este sistema de peatge

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat esta setmana la instal·lació d’un nou control d’accessos en l’estació de Benidorm del TRAM d’Alacant.
 
Esta actuació, pressupostada en 142.448,38 euros, IVA inclòs, s’ha portat de manera complementària als treballs de modernització que s’han realitzat en esta estació, que servix d’enllaç entre la Línia 1 en direcció a Estels i la Línia 9 que arriba fins Dénia.
 
La línia de validació s’ha instal·lat en l’interior del vestíbul amb quatre passos reversibles, tres normals i un per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), de funcionalitats i estètica semblants als ja instal·lats en les estacions subterrànies de la xarxa de FGV a Alacant, connectats al sistema central de peatge existent en el TRAM d’Alacant. Estos dispositius admeten targetes sense contacte i lectors de codis de barres per als títols de paper.
 
La xarxa de peatge de FGV a Alacant va implantar en 2007 per primera vegada línies de validació, coincidint amb l’obertura de les estacions subterrànies de Mercat i Marq. Posteriorment, en 2010, amb la inauguració de la també soterrada estació d’Estels, es va ampliar el sistema a què hui és la instal·lació capçalera de les línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM d’Alacant.
 
Cal recordar que l’estació de Benidorm és de transbord entre la Línia 1 (Estels-Benidorm) i la Línia 9 (Benidorm-Dénia) en la que conviuen els tren-TRAM de la L1 amb els trens convencionals de la L9. Esta estació registra prop de 40.000 viatgers mensuals.
 
El tancament d’estacions en superfície forma part del conjunt de mesures que ha llançat FGV per a reduir l’índex de frau que es registra en les línies en servici del TRAM d’Alacant.
 

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...