Data
10 de December de 2018

FGV instal·larà lluminàries de LED en les escales mecàniques del TRAM d’Alacant per a reduir el consum i la factura elèctrica

L’actuació es realitzarà en 6 escales de Luceros, 4 de Mercat i 1 de Marq-Castillo per valor de 90.500 euros
 
Els avantatges es concreten en l’augment de vida útil de la nova il·luminació, descens del consum energètic i millora de l’estètica

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà lluminàries de tecnologia LED en les escales mecàniques de les tres estacions subterrànies del TRAM d’Alacant amb l’objectiu d’aconseguir una major eficiència energètica que es traduirà en una reducció del consum i de la factura elèctrica. En l’actualitat, la il·luminació és amb tubs de neó amb un elevat consum energètic.
 
Per a això, ha licitat per valor de 90.500 euros, IVA inclòs, el subministrament i instal·lació d’il·luminació LED en sis escales de Luceros, quatre de Mercat i 1 de Marq-Castillo, atés que les altres tres d’esta última estació ja la posseïxen.
 
Els estalvis que es preveuen farà possible rendibilitzar la inversió en quatre anys i mig, aproximadament, donat l’augment de la vida útil de la il·luminació LED (més de 30.000 hores) i el descens del 80% del consum energètic en comparació amb el tub de neó. A més, es millora l’estètica gràcies a l’homogeneïtat d’il·luminació al llarg del sòcol.
 
Esta actuació forma part de la voluntat i el compromís de l’empresa pública per millorar l’eficiència energètica en les seues instal·lacions i dóna continuïtat a la instal·lació de lluminàries LED en la part superior de la nau del taller d’El Campello.
 
En estes instal·lacions de manteniment i depòsit del material mòbil del TRAM d’Alacant s’ha substituït 115 lluminàries de vapor de mercuri 400w, per LED 150w, a fi de reduir en un terç el consum i la factura elèctrica.
En concret, s’espera reduir els 335.865 kwh de consum actual pels 105.660 kwh de les noves lluminàries, la qual cosa suposarà passar de pagar una factura de 33.586,56 euros a l’any com fins ara a 10.566 euros en el futur immediat.
 
Estes xifres es traduïxen en un estalvi de 23.021 euros en el primer any que, passada una dècada, es convertiran en 279.271 euros, segons la simulació a deu anys realitzada per l’empresa pública tenint en compte un increment del preu de la llum anual del 4%. La inversió realitzada ha sigut de 50.775 euros, per la qual cosa el període de retorn s’ha fixat en 2,1 anys.

En el Programa de Gestió Ambiental de 2018, que forma part del Sistema de Gestió Ambiental implantat en FGV i que està certificat davall la norma UNE-EN ISO 14001, figura com a objectiu la reducció del consum elèctric i unes de les metes incloses per a la seua consecució està la substitució de l’enllumenat convencional per enllumenat LED en el taller d’El Campello i en les escales mecàniques de Luceros, Mercat i Marq-Castillo.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...