Data
14 de December de 2017

FGV invertirà 2,5 milions d’euros en el manteniment de la línia aèria, subestacions i estacions del TRAM´d’Alacant

El contracte tindrà una duració de dos anys, amb possibilitat de dos pròrrogues d’un any cada una
 
El servici a cobrir és en les cinc línies de tramvia, tren-TRAM i tren convencional de FGV en la província

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat el manteniment de la línia aèria, subestacions i estacions de l’empresa pública en la xarxa del TRAM´d’Alacant per un valor de 2.553.098 euros, IVA inclòs, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). El contracte tindrà una duració de dos anys, existint la possibilitat de dos pròrrogues d’un any cada una.
 
L’objecte de l’esmentat servici és el d’establir les condicions tècniques i funcionals que han de regir per a la realització dels treballs relatius al contracte de manteniment de la línia aèria de contacte i sistemes associats; les subestacions elèctriques de tracció i centres de transformació associats; les línies d’alta tensió; la línia 2.200 V i centres de transformació associats; les instal·lacions fixes en les estacions subterrànies de TRAM´d’Alacant; la instal·lació elèctrica i il·luminació de baixadors, tallers, estacions i túnels; i determinats sistemes associats del telecomandament d’energia i telecomandament d’instal·lacions fixes.
 
Els servicis a realitzar tindran lloc en la Línia 1, que comunica Estels i Benidorm; en la Línia 2, que unix Estels amb Sant Vicent del Raspeig; en la Línia 3, que enllaça Estels amb El Campello; en la Línia 4, que es desplaça des d’Estels fins a Plaça La Corunya; i en la Línia 9, que discorre entre Benidorm i Dénia.
 
En concret, s’actuarà en els trams Luceros-Benidorm; Sangueta-Puerta del Mar; Lucentum-Holanda-Lucentum; l’accés a Cotxeres i Cotxeres Campello; i en Goteta-Sant Vicent del Raspeig. D’altra banda, també es treballarà en la velocitat màxima d’explotació (70-100 km/h segons els casos); en totes les estacions subterrànies, en superfície i baixadors, també en superfície; els edificis de la Marina i El Campello; les 12 subestacions de tracció; els túnels entre Estels i Marq-Castillo; les 14 línies d’alta tensió; els 58 km aproximats de línia 2.200 V i 55 centres de transformació; i les possibles futures ampliacions d’electrificació de Benidorm a Altea, d’Estels a Renfe, l’estació intermodal de Renfe i el desdoblament de via entre Isleta i Sangueta.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...