Data
15 de March de 2017

FGV licita la reparació de tres ponts de les Línies 1 i 9 del TRAM d’Alacant

El pressupost inicial és de més de dos milions d’euros, IVA exclòs, i les obres duraran nou mesos
 
Els treballs afecten tres infraestructures situades en els termes municipals de Teulada, Gata de Gorgos i La Vila Joiosa
 
L’objectiu és garantir la qualitat del servici i que la L9 adquirisca els estàndards de la resta de la xarxa del Metropolità

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat l’execució d’obres del projecte de construcció relatiu a la reparació de danys en ponts i viaductes de les Línies 1 i 9 del TRAM Metropolità d’Alacant per un valor inicial de 2.028.810,31 euros, IVA exclòs, segons ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
 
Esta actuació s’emmarca dins de les inversions de més de 83 milions d’euros de l’empresa pública anunciades per la consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per a la modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant en una “aposta clara” pel transport públic.
 
En un acte celebrat a Dènia el passat dia 7, Salvador va assenyalar que “des del minut zero s’ha vist la convicció i voluntat del Govern que presidix Ximo Puig per apostar per la Línia 9 del TRAM, que ha estat abandonada 20 anys pels anteriors governs”. La consellera va afegir que “l’actual govern no té més recursos que l’anterior, de fet tenim grans hipoteques que ens han deixat, però el que tenim clar són les nostres prioritats com l’aposta pel transporte públic i poder donar solució a històriques reivindicacions dels veïns dels municipis pels quals circula la Línia 9 del TRAM”.

En concret, les obres es desenrotllaran en el pont sobre la carretera CV-759 en el terme municipal de La Vila Joiosa; en el pont sobre la carretera N-332 en Teulada i en el pont sobre la mateixa carretera però en la població de Gata de Gorgos. La primera actuació és la de Línia 1 (Luceros-Benidorm) i les altres dos les de la Línia 9 (Benidorm-Dénia).
 
L’objectiu principal dels treballs, que tindran una duració de nou mesos, és la de mantindre l’explotació del TRAM garantint la qualitat del servici, d’una banda, i, d’un altre, permetre que la Línia 9 adquirisca els estàndards de la resta de la xarxa.
 
En concret, se substituiran els taulers dels tres ponts i es realitzaran reparacions en diversos elements dels mateixos, assegurant-se la funcionalitat d’estes estructures metàl·liques. Les actuacions prèvies consistiran en operacions de senyalització, desmuntatge de via i instal·lacions ferroviàries sobre els ponts.
 
Posteriorment, s’escometrà la retirada dels taulers existents per mitjà de grues i es duran a terme les actuacions en els estreps per a demolicions parcials dels mateixos, execució de micropuntals, muntatge d’armadures en encepats, hormigonado de bigues carregador i col·locació de neoprens per a formalitzar un nou suport de l’estructura portant.
 
Es preveu l’hissat dels nous taulers per mitjà de grues de gran tonatge per a la seua ubicació definitiva, que haurà de ser prèviament conformada en tallers i acoblades en obra, atés que està prevista una estructura mixta de perfilería metàl·lica i llosa de formigó armat contectada a la mateixa.
 
Finalment, els treballs de superestructura de via i actuacions complementàries consistixen en la reposició d’instal·lacions, estés de capa de balast i el muntatge de la via.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...