Data
22 de May de 2023

FGV licita les obres de construcció de nous accessos de les estacions en superfície de Metrovalencia

  • El pressupost d’aquesta actuació dividida en tres lots ascendeix a 27.913.615,31 euros, IVA inclòs
  • Aquesta intervenció afecta a 30 estacions de les Línies 1, 2, 3 i permetrà millorar les condicions d’accessibilitat i de control d’accés

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat les obres de construcció dels nous accessos de les estacions en superfície de Metrovalencia, actuació que compta amb un pressupost de 27.913.615,31 euros, IVA inclòs, i que està dividida en tres lots, tenint en compte criteris de proximitat geogràfica entre les diferents actuacions i de tipus pressupostari. El termini d’execució s’ha planificat en 12 mesos.

Els nous accessos milloren les condicions d’accessibilitat actuals d’aquestes instal·lacions i incorporen equipaments de control d’accés, en concret equips de validació similars als ja instal·lats en la resta de la xarxa de Metrovalencia.

El primer lot afecta a les estacions de Torrent, Picanya, Sant Isidre, Rafelbunyol, Picassent, Carlet, Alginet, Alberic, Castelló i L’Alcúdia. Els projectes constructius inclouen la millora del control d’accessos en totes les estacions, així com el condicionament de l’encreuament entre andanes a Picassent, Carlet, Alginet i Alberic i la construcció d’un pas inferior a Picanya per a eliminar l’encreuament entre andanes existents en superfície.

El segon lot comprén els projectes de Burjassot, Paterna, Seminari-CEU, Godella, Llíria, Benaguasil, Fondo de Benaguasil, La Canyada, Campament, Moncada-Alfara, Albalat i L’Eliana. A més dels arranjaments del control d’accessos per a persones usuàries, s’inclou la millora en l’encreuament entre andanes en les estacions de Burjassot, Paterna, Godella, Fondo de Benaguasil i L’Eliana.

Finalment, en el tercer lot s’han inclòs Cantereria, Burjassot-Godella, Foios, Museros, Rocafort, Massarrojos, Meliana i Massamagrell. Juntament amb la millora del control d’accessos, s’inclou el condicionament de l’encreuament entre andanes a Rocafort i Massarrojos i la construcció de dos passos inferiors en Cantereria i Burjassot-Godella per a eliminar els encreuaments entre andanes existents en superfície.

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...