Data
06 de February de 2017

FGV llança la campanya “El Mòbil, quan toca”

Amb esta iniciativa s’alerta del perill que suposa utilitzar dispositius  mòbils o cometre imprudències en els punts de pas de la red   

FGV també ha realitzat un estudi de passos a nivell per a millorar les seues condicions d’accessibilitat i seguretat 

El mòbil quan toqueFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en col•laboració amb la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigix María José Salvador, ha llançat la campanya “El Mòbil, quan toca” per a conscienciar sobre la necessitat de prestar atenció i evitar accidents en els passos a nivell i passos entre andanes de les línies de Metrovalencia i del TRAM d’Alacant.

 La campanya està dirigida tant per als conductors com per a vianants, amb la finalitat de reduir la sinistralitat en estos punts de la xarxa. Entre les causes d’este tipus d’accidents, es fa especial insistència en les provocades per l’ús de dispositius mòbils i que solen tindre com a protagonistes als més jóvens.
 
Des de 2015 fins a l’actualitat s’ha produït 13 enrotllaments a vianants en les línies de FGV a València i Alacant. En cinc d’eixes ocasions, s’ha observat que l’ús del telèfon mòbil, d’una manera o d’una altra, ha provocat estos accidents, amb el resultat de tres ferits i dos morts.
 
Per a l’elaboració de la campanya, que desenrotlla cartelleria i un breu però aclaridor audiovisual, s’han seleccionat imatges reals, gravades en diferents passos i interseccions de València i Alacant, en les que s’arrepleguen diferents imprudències comeses per vianants i conductors.
 
Segons ha explicat el director gerent de FGV, Angel García de la Bandera, “la intenció de l’empresa amb esta campanya és alertar de la necessitat d’evitar estes imprudències que en la majoria de casos es poden evitar i fer una crida perquè entre tots aconseguim que no es produïsquen este tipus d’accidents”.
 
FGV ha iniciat el desplegament de cartells en estacions de Metrovalencia i Tram d’Alacant, així com el llançament del vídeo a través de les xarxes socials. FGV ha enviat este audiovisual a les universitats i ajuntaments valencians amb accés a les línies d’este transport públic, perquè col•laboren en la campanya de sensibilització amb l’objectiu de mitigar la sinistralitat deguda a les imprudències en l’ús de tecnologies d’informació i entreteniment. 
 
Estudi i actuacions en els passos a nivell i entre andanes 
 
Junt amb esta campanya, el director gerent de FGV ha explicat que “l’empresa ha conclòs l’Estudi d’Avaluació de Riscos dels Passos a Nivell i entre Andanes de la xarxa de Metrovalencia i està ultimant el de la xarxa del TRAM d’Alacant per a determinar l’estat en què es troben els diferents punts de pas d’estes explotacions”.
 
En concret, s’han analitzat 141 interseccions ferroviàries entre passos a nivell i passos entre andanes distribuïts en 33 municipis de València, i 22 passos a nivell amb semibarreras, 60 passos i124 passos peatonals a Alacant. 
 

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...