Data
21 de August de 2017

FGV millorarà dos passos a nivell de la xarxa de Metrovalencia en els termes municipals d’Alberic i Benaguasil

L’empresa ha licitat un contracte per més de 65 mil euros per a la instal·lació de passos de vianants en aquests dos punts de pas

Aquesta actuació forma part de les millores que la Conselleria que dirigeix Maria José Salvador realitza per a millorar la seguretat i l’accessibilitat de la xarxa

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) millorarà la seguretat dels passos a nivell de la xarxa de Metrovalencia corresponents als municipis d’Alberic i Benaguasil. Per a això l’empresa ha licitat obres per un import inicial de 65.401 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de tres mesos, segons ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Aquesta actuació té com a objectiu millorar les condicions de seguretat en ambdós passos a nivell a través de la instal·lació de passos de vianants. En concret, les obres es realitzaran en el pas a nivell ALQ-12 corresponent al terme municipal d’Alberic i en el BEN-7 pertanyent a Benguasil.

La instal·lació dels dits passos forma part de les millores que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigeix Maria José salvador, està realitzant per a millorar les condicions de seguretat i accessibilitat del conjunt de la xarxa de FGV a València i Alacant.

Estudi i actuacions en els passos a nivell i entre andanes

Dins de les actuacions que FGV ha emprés per a millorar les condicions de seguretat dels passos a nivell de la seua xarxa, l’empresa ha conclòs l’Estudi d’Avaluació de Riscos dels Passos a Nivell i entre Andanes de la xarxa de Metrovalencia i està ultimant el de la xarxa del TRAM d’Alacant per a analitzar l’estat en què es troben els diferents punts de pas d’aquestes explotacions.

En concret, s’han analitzat 141 interseccions ferroviàries entre passos a nivell i passos entre andanes distribuïts en 33 municipis de València i 22 passos a nivell amb semibarreras, 60 passos semafòrics i 124 passos de vianants a Alacant.

D’aquesta manera, l’estudi permet establir la prioritat de les actuacions previstes per a augmentar la seguretat i disminuir la sinistralitat en els passos a nivell i passos entre andanes, tenint en compte que el manteniment i millora de la seguretat dels passos en entorn urbà és competència de FGV.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...