Data
02 de February de 2018

FGV millorarà les condicions de seguretat dels passos entre andanes de les estacions de La Canyada i Seminari-CEU de Metrovalencia

L’empresa ha licitat estes obres per un import de 257.484 euros i un termini d’execució de quatre mesos
 
Esta actuació forma part de les millores que la Conselleria que dirigix Maria José Salvador realitza per a millorar la seguretat i l’accessibilitat de la xarxa

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) millorarà les condicions de seguretat dels passos entre andanes de les estacions de La Canyada i Seminari-CEU de Metrovalencia. L’empresa pública ha licitat estes obres per un import inicial de 257.484 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de quatre mesos, segons ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).
 
Esta actuació té com a objectiu millorar les condicions de seguretat en ambdós passos passos de vianants, a l’instal·lar nova senyalització acústica i lluminosa. Al mateix temps es condiciona la zona destinada als vianants per mitjà de burladors, rampes, tancaments i escales, afavorint la plena accessibilitat de persones de mobilitat reduïda.
 
La instal·lació dels dits passos forma part de les millores que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigix Maria José Salvador, està realitzant per a millorar les condicions de seguretat i accessibilitat del conjunt de la xarxa de FGV a València i Alacant.
 
Estudi i actuacions

Dins de les actuacions que FGV ha emprés per a millorar les condicions de seguretat dels passos a nivell i passos de vianants de la seua xarxa, l’empresa ha completat un estudi per a analitzar l’estat en què es troben els diferents punts de pas d’estes explotacions.
L’informe ha permés analitzar les condicions de 141 interseccions ferroviàries entre passos a nivell i passos entre andanes distribuïts en 33 municipis de València, 22 passos a nivell amb semibarreras, 60 passos semafòrics i 124 passos de vianants a Alacant.
 
D’esta manera, FGV ha establit la prioritat de les actuacions previstes per a augmentar la seguretat i disminuir la sinistralitat en els passos a nivell i passos entre andanes, tenint en compte que el manteniment i millora de la seguretat dels passos en entorn urbà és competència de l’empresa pública.
Com a part d’estes actuacions FGV iniciarà en breu les obres de millora de dos passos a nivell situats a Alberic i Benaguasil, i ha licitat el tancament de l’estació de Paiporta de Metroavlencia. 
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...