Data
20 de December de 2023

FGV obri el nou baixador de La Vallesa com a part de les obres de millora que es realitzen en la Línia 2 de Metrovalencia

  • El director gerent Alfonso Novo ha mantingut reunions amb diferents col·lectius i veïns de la zona per a explicar este projecte així com altres actuacions
  • De manera paral·lela es realitzen les obres d’un punt d’encreuament en esta zona i del nou baixador i un tram de doble via en Fuente del Jarro

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha posat en servici el nou baixador de La Vallesa, pertanyent a la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) de Metrovalencia.

Després de l’obertura d’esta parada, que substituïx a la que estava fins a la data en servici, el director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Alfonso Novo, ha mantingut reunions amb col·lectius i veïns de la zona per a explicar este projecte així com altres actuacions previstes per l’empresa pública en la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) amb la finalitat de millorar el servici.

En concret, este nou baixador de La Vallesa forma part del projecte constructiu d’un tram de doble via com a punt d’encreuament que ha provocat el canvi d’ubicació del baixador, atenent la voluntat d’alguns col·lectius afectats d’esta zona i del propi Ajuntament de Paterna.

Estes obres s’executen de manera paral·lela a les que FGV realitza en el baixador del Col.legi El Vedat i que també contemplen la instal·lació d’un punt d’encreuament de doble via. Totes dues actuacions, compten amb un pressupost d’adjudicació de 4,2 milions d’euros, IVA inclòs, i són finançades per la Unió Europea.

El nou baixador s’ha instal·lat a l’entorn de la intersecció dels carrers 354 i 366, per tractar-se d’un punt més centrat en el nucli poblacional de La Vallesa, la qual cosa redunda en un accés més pròxim per a un major nombre de persones, ja que anteriorment la parada es trobava en un extrem respecte de la zona habitada, per la qual cosa este trasllat s’ha considerat adequat per fGV per a oferir un millor servici.

En este sentit, Novo ha explicat a col·lectius veïnals de La Vallesa, La Canyada i Sant Antoni de Benageber, entitats com la Plataforma 15 minuts, Aliança per l’Emergència Climàtica de Paterna i Coordinadora per la defensa dels boscos del Túria que, una vegada completada l’obra d’este baixador, FGV estudia alternatives per a millorar l’accés al mateix des de les urbanitzacions situades en el seu entorn.

El director gerent d’FGV ha explicat que amb la finalitat de millorar el servici que s’oferix a esta zona per mitjà de la Línia 2 també s’estan executant les obres del nou baixador de Fuente del Jarro i la duplicació de via de part d’este tram.

Actuacions en Fuente del Jarro

Els treballs que executa actualment FGV en la Línia 2, al seu pas pel polígon Industrial de Fuente del Jarro, es concreten fonamentalment en la duplicació del tram de via existent, des de l’actual baixador fins als voltants de l’autovia A-7, i la construcció d’una nova parada.

La nova parada se situa a uns 800 metres de l’actual en direcció a Llíria i inclou accessos, pas entre andanes, rampes, escales i tancaments, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquines expenedores de títols de transport, sistema de videovigilància, sistema de megafonia, teleindicadors) i instal·lacions no ferroviàries auxiliars.

Com a part d’este projecte s’ha incorporat també un pas inferior per als vianants adossat al nou baixador com a pas d’encreuament entre andanes per als usuaris i facilitar l’accés des de tots dos costats del polígon industrial.

Esta actuació compta amb un pressupost d’uns 6,5 milions d’euros, IVA inclòs, i és finançada per Fons Europeus, a través dels fons REACT-EU del Programa Operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020, com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...