FGV ofereix prop de 1.500 places gratuïtes d’aparcament de Metrovalencia en Falles

A més, existeixen altres 1.163 places en set estacionaments municipals pròxims a la xarxa en diferents poblacions Els pàrquings estan situats en 15 estacions i baixadors en superfície de les línies 1, 2 i 9 Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana...
Continuar llegint
Data
13 de March de 2023

FGV ofereix prop de 1.500 places gratuïtes d’aparcament de Metrovalencia en Falles

  • A més, existeixen altres 1.163 places en set estacionaments municipals pròxims a la xarxa en diferents poblacions
  • Els pàrquings estan situats en 15 estacions i baixadors en superfície de les línies 1, 2 i 9

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ofereix prop de 1.500 places pròpies d’aparcaments gratuïts en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalencia que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València en el transcurs de la celebració de les Falles 2023. A més, existeixen altres 1.163 places en set estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en diferents poblacions.

En unes dates en què la capital del Túria té tallades més de 500 carrers pel muntatge de monuments, carpes i l’accés als diversos actes fallers, el transport suburbà s’erigeix com el mitjà més ràpid i eficaç per a desplaçar-se per una ciutat que rebrà en les seues jornades més assenyalades desenes de milers de persones.

D’aquesta manera, els clients i clientes de Metrovalencia poden acudir als aparcaments dissuasius, estacionar el seu vehicle i agafar el metro per a anar a treballar o a gaudir de les festes sense sobresalts i embossos de circulació.

Metrovalencia ofereix habitualment, gràcies al sistema Pàrquing + Metro (P+M), un total de 1.439 places d’estacionament repartides en les estacions de Llíria (41), Pobla de Vallbona (40), l’Eliana (39), Massarrojos (62), Rocafort (54), Empalme (40), Seminari – CEU (48), Font del Jarro (52), Bétera (60), Font Almaguer (42), Sant Ramón (3), La Presa (123), Masia de Traver (198), Riba-roja de Túria (47) i València Sud (590).

A més, cal afegir les 50 places posades en servei per part de l’Ajuntament de Paiporta; les 23 del de Paterna; les 115 de Sant Isidre; les 30 de Benaguassil; les 562 de Quart de Poblet; les 133 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen altres 1.163 places, totes elles en els voltants de les estacions i parades citades.

Per tant, a les 1.439 places d’aparcament amb què compta Metrovalencia cal sumar els 1.163 estacionaments municipals, amb els quals els usuaris del metro podran disposar d’un total de 2.602 places gratuïtes.

Amb aquest servei, FGV vol fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metro, facilitant l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots aquells usuaris i usuàries que no tenen una estació de metro pròxima, contribuint, a més, a la descongestió del trànsit viari en superfície i a la cura al medi ambient.

Cicloparcs

A part, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en funcionament quatre cicloparcs tancats en les estacions de Torrent Avinguda, Empalme, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Cada cicloparc disposa d’una porta d’accés amb obertura des de l’exterior mitjançant lector de targeta de transport sense contacte, de setze arcs d’acer ancorats al paviment on assegurar les bicicletes, enllumenat nocturn i un sistema de videovigilància connectat, igual que el control d’accés, amb els sistemes de l’estació d’FGV.

Notícies relacionades

23 - 03 - 2023

FGV obrirà el nou pas inferior i ascensors de l’estació de Paiporta de Metrovalencia el mes vinent d’abril

La consellera Rebeca Torró ha anunciat que les obres ja estan pràcticament finalitzades a l'espera d'instal·lar els elevadors que garanteixen...
16 - 03 - 2023

FGV facilita la connexió amb metro de les deu principals localitats metropolitanes amb el centre de València en menys de 20 minuts

Torrent Avinguda i Paterna connecten amb Plaça Espanya en 19 i 17 minuts, respectivament Alboraia-Peris Aragó i Burjassot enllacen amb...
17 - 03 - 2023

FGV ofereix 7,4 milions de places en Metrovalencia en els nou dies de serveis especials previstos per a Falles

FGV posa en circulació 2.634 serveis especials i 14.586 ordinaris els dies 4, 5, 11, 12, 15, 16, 17, 18,...