Data
13 de March de 2023

FGV ofereix prop de 1.500 places gratuïtes d’aparcament de Metrovalencia en Falles

  • A més, existeixen altres 1.163 places en set estacionaments municipals pròxims a la xarxa en diferents poblacions
  • Els pàrquings estan situats en 15 estacions i baixadors en superfície de les línies 1, 2 i 9

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ofereix prop de 1.500 places pròpies d’aparcaments gratuïts en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalencia que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València en el transcurs de la celebració de les Falles 2023. A més, existeixen altres 1.163 places en set estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en diferents poblacions.

En unes dates en què la capital del Túria té tallades més de 500 carrers pel muntatge de monuments, carpes i l’accés als diversos actes fallers, el transport suburbà s’erigeix com el mitjà més ràpid i eficaç per a desplaçar-se per una ciutat que rebrà en les seues jornades més assenyalades desenes de milers de persones.

D’aquesta manera, els clients i clientes de Metrovalencia poden acudir als aparcaments dissuasius, estacionar el seu vehicle i agafar el metro per a anar a treballar o a gaudir de les festes sense sobresalts i embossos de circulació.

Metrovalencia ofereix habitualment, gràcies al sistema Pàrquing + Metro (P+M), un total de 1.439 places d’estacionament repartides en les estacions de Llíria (41), Pobla de Vallbona (40), l’Eliana (39), Massarrojos (62), Rocafort (54), Empalme (40), Seminari – CEU (48), Font del Jarro (52), Bétera (60), Font Almaguer (42), Sant Ramón (3), La Presa (123), Masia de Traver (198), Riba-roja de Túria (47) i València Sud (590).

A més, cal afegir les 50 places posades en servei per part de l’Ajuntament de Paiporta; les 23 del de Paterna; les 115 de Sant Isidre; les 30 de Benaguassil; les 562 de Quart de Poblet; les 133 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen altres 1.163 places, totes elles en els voltants de les estacions i parades citades.

Per tant, a les 1.439 places d’aparcament amb què compta Metrovalencia cal sumar els 1.163 estacionaments municipals, amb els quals els usuaris del metro podran disposar d’un total de 2.602 places gratuïtes.

Amb aquest servei, FGV vol fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metro, facilitant l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots aquells usuaris i usuàries que no tenen una estació de metro pròxima, contribuint, a més, a la descongestió del trànsit viari en superfície i a la cura al medi ambient.

Cicloparcs

A part, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en funcionament quatre cicloparcs tancats en les estacions de Torrent Avinguda, Empalme, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Cada cicloparc disposa d’una porta d’accés amb obertura des de l’exterior mitjançant lector de targeta de transport sense contacte, de setze arcs d’acer ancorats al paviment on assegurar les bicicletes, enllumenat nocturn i un sistema de videovigilància connectat, igual que el control d’accés, amb els sistemes de l’estació d’FGV.

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...