Data
02 de October de 2018

FGV oferix del 3 al 28 d’octubre servei alternatiu d’autobús entre les estacions d’El Campello i Creueta del TRAM d’Alacant

Les obres de rehabilitació del viaducte del barranc d’Aigües obliguen a interrompre la circulació ferroviària en este tram
 
La parada de Venta Lanuza queda fora de servei temporalment mentres que la resta d’accessos afectats estaran atesos per carretera

Els treballs que realitza Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el viaducte en el barranc d’Aigües de la Línia 1 del TRAM d’Alacant obliga a oferir servei alternatiu d’autobús del 3 al 28 octubre, entre les estacions d’El Campello i Creueta.

Els usuaris que partisquen des d’Alacant en direcció a Benidorm, únicament podran accedir, a través del servei ferroviari, fins a la parada de Cala Piteres, per la qual cosa si la seua destinació es troba més enllà d’este punt de la Línia 1 hauran de realitzar transbord amb autobús en El Campello, per a continuar per carretera fins a Creueta.
 
En sentit contrari, des de Benidorm, si bé els viatgers podran arribar amb tren fins a l’estació de la Vila Joiosa, els usuaris que prosseguisquen el seu viatge en direcció a Alacant, més enllà d’esta estació, hauran de realitzar el transbord en Creueta, per a continuar amb autobús fins a El Campello i prosseguir viatge amb tren.
Durant la interrupció de la circulació, la parada de Venta Lanuza quedarà fora de servei i caldrà ajustar-se a través del transport municipal d’El Campello.

La ubicació de les parades d’autobús és la següent: en Creueta se situa en el carrer 8 de Maig, junt amb la parada d’ALSA; en la Vila Joiosa, direcció Dénia, enfront del  número 27 del carrer Cervantes, i direcció Alacant, en el número 32;  la parada corresponent a Paradís s’ha instal·lat en la glorieta de la N-332, junt amb entrada de la urbanització; mentres que en El Campello, s’ha ubicat en l’avinguda de l’Estació, enfront del propi edifici de l’estació del TRAM d’Alacant.

Des de FGV s’ha reforçat la informació en les estacions i parades afectades per a informar del servei alternatiu d’autobús. Es recorda que els viatgers interessats poden obtindre més informació en la web tramalicante.és, en @tramdealicante i en el telèfon gratuït 900 72 04 72.
 
Característiques de l’obra
 
L’import dels treballs de rehabilitació del viaducte ascendix a 2.217.440 euros, IVA inclòs. Els treballs previs van començar el passat mes de març i ara comencen les obres d’intervenció directa sobre el pont.
 
Les actuacions previstes inclouen la substitució de l’actual tauler metàl·lic del pont per un altre de nou, amb una llosa superior de formigó; la intervenció en les estructures de subjecció de la plataforma; i la instal·lació de nous equips de superestructura de via i de comunicacions.
 
Esta obra forma part de les actuacions que impulsa la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador per a millorar les condicions de seguretat i qualitat del servei que es presta en el conjunt de la xarxa del TRAM´d’Alacant.
 
El viaducte metàl·lic del barranc d’Aigües, en el terme municipal d’El Campello, situat entre les parades de Cala Piteres i Venta Lanuza, va ser construït entre els anys 1912 i 1914 com a part de la primera fase de construcció de la línia Alacant-Dénia, origen de l’actual xarxa del TRAM d’Alacant. El pont té uns 100 metres de longitud i les piles de maçoneria compten amb una altura màxima de 20 metres.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...