Data
15 de December de 2017

FGV presenta al Cercle Empresarial de la Marina Alta un balanç de les obres del tram Calp-Dénia de la Línia 9 del TRAM´d’Alacant

El director gerent de l’empresa pública ha explicat que les actuacions de modernització avancen segons el que preveu 
 
L’empresa pública ha iniciat les obres de renovació de via fins a Teulada i ultima la primera fase dels treballs d’integració del ferrocarril a Dénia

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Juan Andrés Sánchez Jordà, ha mantingut este matí una reunió amb els representants del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), amb l’objectiu d’informar-los de la situació en què es troben les actuacions de modernització previstes en el tram Calp-Dénia de la Línia 9 del TRAM d’Alacant.
Sánchez Jordà ha explicat als membres d’esta entitat que presidix Sonia Dietz que “les actuacions de modernització avancen segons allò que s’ha previst, tal com va anunciar la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per la qual cosa el futur de la línia està garantit en unes condicions de qualitat i seguretat equiparables al repte de la xarxa del TRAM d’Alacant”.   
El director gerent de FGV ha destacat que “hi ha planificada una inversió superior als 110 milions d’euros que inclou la renovació de via i infraestructures com a túnels i ponts entre Calp i Dénia, la incorporació de sis nous trens duals pressupostats en més de 43 milions d’euros, l’adequació d’estacions i la integració en mode tramviari del traçat ferroviari a Dénia”.
En estos moments, FGV està completant les actuacions de condicionament de les infraestructures de les estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, per un import de 6,7 milions d’euros. Es tracta d’un projecte en què s’inclou la primera fase de la tranviarización de la línia en el propi municipi de Dénia.
Al seu torn l’empresa pública ha iniciat les obres de renovació de via, túnels i ponts fins a Teulada, pressupostades en 14,6 milions d’euros, i ha iniciat la redacció del projecte de condicionament del traçat fins a Dénia per a iniciar les obres en 2018.
 
Respecte als treballs de tranviarización que es realitzen a Dénia, Sánchez Jordà ha explicat que “esta actuació permet hacer desaparéixer les vies, transformar els passos a nivell en encreuaments amb semàfors i eliminar els murs que tanquen l’actual traçat, aconseguint una avinguda molt més permeable i integrada urbanísticament, acabant amb la divisió que suposava el trenet al tallar la ciutat pel seu costat sud”.
 
CEDMA es una Federació d’àmbit comarcal, constituïda i registrada al juliol de 2004 i integrada per associacions empresarials dels més diversos sectors. En total, integra a 1.150 empreses afiliades, 7.500 treballadors, majoritàriament de la província d’Alacant.
 
Com resultat d’esta reunió, els representants d’ambdós entitats han acordat mantindre un contacte fluid i continuat per a conéixer de primera mà el desenrotllament de les actuacions previstes.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...