Data
15 de December de 2017

FGV presenta al Cercle Empresarial de la Marina Alta un balanç de les obres del tram Calp-Dénia de la Línia 9 del TRAM´d’Alacant

El director gerent de l’empresa pública ha explicat que les actuacions de modernització avancen segons el que preveu 
 
L’empresa pública ha iniciat les obres de renovació de via fins a Teulada i ultima la primera fase dels treballs d’integració del ferrocarril a Dénia

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Juan Andrés Sánchez Jordà, ha mantingut este matí una reunió amb els representants del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), amb l’objectiu d’informar-los de la situació en què es troben les actuacions de modernització previstes en el tram Calp-Dénia de la Línia 9 del TRAM d’Alacant.
Sánchez Jordà ha explicat als membres d’esta entitat que presidix Sonia Dietz que “les actuacions de modernització avancen segons allò que s’ha previst, tal com va anunciar la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per la qual cosa el futur de la línia està garantit en unes condicions de qualitat i seguretat equiparables al repte de la xarxa del TRAM d’Alacant”.   
El director gerent de FGV ha destacat que “hi ha planificada una inversió superior als 110 milions d’euros que inclou la renovació de via i infraestructures com a túnels i ponts entre Calp i Dénia, la incorporació de sis nous trens duals pressupostats en més de 43 milions d’euros, l’adequació d’estacions i la integració en mode tramviari del traçat ferroviari a Dénia”.
En estos moments, FGV està completant les actuacions de condicionament de les infraestructures de les estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, per un import de 6,7 milions d’euros. Es tracta d’un projecte en què s’inclou la primera fase de la tranviarización de la línia en el propi municipi de Dénia.
Al seu torn l’empresa pública ha iniciat les obres de renovació de via, túnels i ponts fins a Teulada, pressupostades en 14,6 milions d’euros, i ha iniciat la redacció del projecte de condicionament del traçat fins a Dénia per a iniciar les obres en 2018.
 
Respecte als treballs de tranviarización que es realitzen a Dénia, Sánchez Jordà ha explicat que “esta actuació permet hacer desaparéixer les vies, transformar els passos a nivell en encreuaments amb semàfors i eliminar els murs que tanquen l’actual traçat, aconseguint una avinguda molt més permeable i integrada urbanísticament, acabant amb la divisió que suposava el trenet al tallar la ciutat pel seu costat sud”.
 
CEDMA es una Federació d’àmbit comarcal, constituïda i registrada al juliol de 2004 i integrada per associacions empresarials dels més diversos sectors. En total, integra a 1.150 empreses afiliades, 7.500 treballadors, majoritàriament de la província d’Alacant.
 
Com resultat d’esta reunió, els representants d’ambdós entitats han acordat mantindre un contacte fluid i continuat per a conéixer de primera mà el desenrotllament de les actuacions previstes.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...