Data
25 de April de 2018

FGV projecta un pas entre andanes a distint nivell en l’estació de Paiporta per a garantir la seguretat dels usuaris de la xarxa

L’empresa pública adjudica les obres de tancament d’esta estació de Metrovalencia
 
S’instal·laran tanques i controls d’accés, interfonos i càmeres de vídeo que serviran també per a reduir el frau

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha anunciat que projecta per a l’estació de Paiporta un pas entre andanes per als usuaris de la xarxa de Metrovalencia a distint nivell –ja siga superior o inferior, segons determine la redacció del mateix– per a millorar la seguretat dels usuaris de la xarxa i eliminar qualsevol risc per als clients del metro al no haver de travessar les vies com succeïx en l’actualitat per al canvi d’andanes.

Amb esta solució, hi ha assenyalat el gerent de l’entitat, Andrés Sánchez Jordán, “a més de comptar amb totes les garanties en matèria d’accessibilitat, es complix amb una reivindicació històrica del municipi valencià, dels seus veïns i dels usuaris de Metrovalencia, que exigien una solució alternativa a l’encreuament de les vies del tren per a canviar d’andana”.

Des de FGV es considera que les actuals condicions de visibilitat i accessibilitat del pas entre andanes són adequades, però amb la finalitat de millorar la seguretat dels usuaris, a més de la construcció d’un pas a distint nivell per a les vies, es procedirà en els pròxims mesos el tancament de l’estació, “amb l’objectiu de limitar el seu ús als viatgers i evitar situacions de perill i accidents, com els que ja s’han produït en alguna ocasió”, tal com ha recordat Sánchez Jordán.

De fet Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ja ha adjudicat les obres de tancament de l’estació de Paiporta, una obra pressupostada en 234.513,28 euros, IVA inclòs, amb un termini previst d’execució de sis mesos i que comporta el tancament de l’accés a l’estació. D’esta manera, el pas quedarà limitat exclusivament als viatgers del metro, amb la qual cosa es reduïx el risc de qualsevol tipus d’incidència al restringir-se de manera notable el pas de persones.

L’empresa pública considera esta actuació com de “molt alta prioritat”, tal com arreplega “l’Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia”. Este estudi es fonamenta en una sèrie d’indicadors que permeten planificar les actuacions a portar cap en els pròxims exercicis, d’una manera objectiva i contrastada.
Paiporta és una estació en superfície, per la que circulen trens de les línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum elevat de viatgers -en 2017 va registrar més d’un milió d’usuaris-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.

Actuacions previstes

FGV ha previst realitzar un tancament total de l’estació, que contempla la instal·lació d’un control d’accessos (quatre en l’edifici i dos més en l’accés a l’andana contrària –direcció Picanya-, amb la característica que seran portes grans giratoris antivandàlics), així com interfonos (dos més per a complementar el ja existent) i càmeres de vídeo (una per a reforçar l’actual dispositiu instal·lat en l’edifici i dos més en els nous portes grans giratoris), la qual cosa també redundarà en la disminució del frau.

A més, es condicionarà una marquesina en el costat de Picanya i es tancarà l’accés, rodejant l’edifici principal i l’andana contrària, amb la seua prolongació fins al pas inferior, pel qual es desplaçaran els transeünts a partir d’ara. L’esmentat pas inferior permetrà franquejar la línia ferroviària davall les vies i facilitarà la via d’accés, tant al cementeri de la localitat, com a un ecoparc de reciclatge.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...