Data
03 de April de 2018

FGV realitza els primers treballs d’instal·lació de nous tancaments en els trams urbans de la xarxa de Metrovalencia

El conjunt de les obres previstes compten amb un pressupost de 883.776,9 euros i un termini d’execució de dos anys
 
L’actuació forma part de les mesures impulsades per la Generalitat per a millorar les condicions de seguretat de la xarxa ferroviària

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat els treballs per a ampliar i millorar el tancament de diferents trams en superfície de la xarxa de Metrovalencia. L’import d’esta actuació compta amb un pressupost de 883.776,9 euros i un termini estimat d’execució de dos anys, 2018 i 2019.

L’actuació prevista en la xarxa de Metrovalencia forma part de les mesures impulsades per la Conselleria d’ Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat en el conjunt de la xarxa ferroviària autonòmica.

Els primers treballs s’estan duent a terme en trams urbans. Fins al moment s’han completat diferents actuacions en l’accés a l’estació de Llíria, entre les estacions dels Carolines-Fira i Campament, junt amb el baixador d’Omet, i en breu s’actuarà en els trams que unixen València Sud amb Paiporta i Sant Isidre. 
 
La finalitat de les intervencions previstes és millorar la seguretat d’estos trams en superfície i complir adequadament amb les responsabilitats de FGV derivades de la legislació vigent, alhora que s’adapta progressivament a la nova legislació autonòmica en matèria de seguretat ferroviària.
 
La xarxa de metro de València i la seua àrea metropolitana compta amb 137 quilòmetres de via, dels quals 26,5 quilòmetres són subterranis i més de 110 quilòmetres en superfície, sense incloure els 20 quilòmetres de xarxa tramviària. Actualment, compten amb protecció 70 quilòmetres de xarxa que disposen de distintes tipologies de tanca, per a evitar el lliure accés de les persones a les vies.
 
Més de 21 quilòmetres de nous tancaments

Amb estos treballs s’instal·laran més de 21,9 quilòmetres de tanca en diferents trams de la xarxa, que inclouen zones urbanes, de doble via, amb possibilitat de trànsit de vianants o circulació de vehicles en paral·lel a la línia fèrria, i punts de via única amb accessos d’ús rústic.

La intervenció plantejada contempla la instal·lació de diferents tipus de tancament, segons la zona a protegir. Així mateix es preveu la neteja o desbrossament de la zona i posteriorment la instal·lació de tanca o proteccions, a més d’altres treballs, en funció de la tipologia del tancament.

S’ha programat la instal·lació de 7.925 metres de tanca en la Línia 1 (Bétera_Villanueva de Castellón); 4.125 metres en la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda); 8.395 metres en els trams comuns d’estes dos línies; i 1.500 metres en la Línia 3, que unix Rafelbunyol i Aeroport.
 
Junt amb esta actuació, FGV destina prop de 200.000 euros a la reparació de desperfectes urgents en els trams ja protegits, com a conseqüència d’accions vandàliques, inclemències meteorològiques o circumstàncies imprevistes.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...