Data
06 de May de 2018

FGV realitzarà més controls antifrau en zones i hores considerades “crítiques”

El suplement per viatjar sense títol de transport s’ha incrementat a 100 euros des del passat 1 d’abril La Policia de la Generalitat també participa a València i Alacant en estos treballs d’inspecció

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a intensificar el nombre de controls antifrau, en hores i zones consideres com a “crítiques” de la xarxa de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb la finalitat de reduir el nombre de viatgers que accedixen als trens i tramvies sense títol de transport validat.

Els recorreguts en trams de la xarxa fora del túnel, els vestíbuls de les estacions menys concorregudes i les primeres i últimes hores del dia registren un nombre més gran de viatgers sense títol de transport validat. Esta nova distribució de controls, en els que participa de manera habitual la Policia de la Generalitat, forma part del conjunt de mesures que l’empresa pública està desenrotllant per a reduir l’índex de frau que es registra en les línies en funcionament de València i Alacant. 
 
Entre les mesures proposades s’ha modificat, des del passat 1 d’abril, el suplement per viatjar sense títol de transport, que ha passat de 50 a 100 euros. Les persones a qui se’ls imposa este suplement de 100 euros tenen un termini de pagament de 30 dies naturals, amb el descompte del 50% dins dels primers 15 dies.
 
Les mesures contra el frau també comprenen diferents accions organitzatives i tècniques, com la promoció de la targeta portamonedes TuiN en les seues distintes modalitats, la instal·lació progressiva de línies de validació en les estacions de superfície o l’automatització de l’obertura i tancament dels vestíbuls de superfície. 
 
Este conjunt de mesures es complementaran amb les pròximes campanyes informatives i altres accions de conscienciació i comunicació que realitzarà l’empresa pública, per mitjà de la coordinació de la Direcció de Clients i Accessibilitat, amb l’objectiu d’informar els clients.
 
Segons dades de FGV, TRAM d’Alacant va tancar el passat exercici 2017 amb un índex de frau estimat del 3,86% en el conjunt de les seues línies. Per part de Metrovalencia es va registrar un índex de frau estimat del 2,74% en el conjunt de les seues línies. 
 
Este percentatge representa la mitjana dels viatgers que accedixen de manera irregular als trens i tramvies i que són detectats en els controls que de manera constant realitza el personal de l’empresa. En 2017, com resultat dels diferents controls realitzats pel personal d’intervenció de FGV, a Alacant es van imposar un total de 1.708 suplements o sancions econòmiques i 8.559 en Metrovalencia.
 
Els suplements emesos corresponen a persones que viatgen sense el títol de transport, no ho han validat a l’entrada, el títol no complix les seues condicions de validesa, té un contingut il·legible totalment o parcialment, ha caducat o correspon a una zona diferent de la del viatge realitzat.
 
També es considera frau el d’aquelles persones que viatgen amb una targeta de transport personalitzada suplantant al seu titular o contravenint qualsevol altra norma d’ús, així com als que han recarregat el seu títol de transport en una targeta sense contacte de manera fraudulent.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...