Data
19 de August de 2018

FGV reduïx un 20% els accidents en les escales mecàniques de la xarxa de Metrovalencia

Metrovalencia compta amb un total de 137 escales mecàniques distribuïdes en les seues 35 estacions subterrànies i 85 ascensors
 
L’empresa va llançar una campanya al juny de 2017 amb consells i recomanacions per a evitar accions perilloses entre els viatgers

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha aconseguit reduir prop d’un 20% els accidents relacionats amb l’ús indegut de les escales mecàniques de la xarxa de Metrovalencia. Este important descens d’incidències, quasi un de cada cinc, s’ha produït després d’haver llançat fa un any una campanya informativa entre els seus usuaris per a conscienciar del bon ús de les escales mecàniques instal·lades en les seues estacions subterrànies.
 
De juny de 2016 a juny de 2017, el nombre d’accidents en les escales mecàniques de Metrovalencia va ser de 63, la qual cosa equival a una mitjana de 5,25 incidents per mes. No obstant això, de juny de 2017, quan es va iniciar l’esmentada campanya informativa entre els usuaris, a juny de 2018 el número ha descendit a 51 accidents, que es traduïx en una mitjana de 4,25.
 
Per tant, la disminució que s’ha produït és de 12 accidents en un any, amb la reducció mitjana d’1 accident al mes, que en percentatge és del 19,04%, dada important que anima a l’empresa pública a continuar amb la seua política informativa i de prevenció, en especial en el col·lectiu de persones majors, que és el que experimenta més habitualment este tipus d’incidències, i en el que aglutina a les persones que patixen falta d’atenció per desplaçar-se mirant el mòbil, buscant en el bossa de mà, parlant amb una altra persona o no caminar en el sentit de la marxa de l’escala mecànica.
 
Per això, des de FGV s’aconsella a tots els usuaris, en especial als dos col·lectius citats, que seguisquen les recomanacions explicats en la mencionada campanya que tenen com a objectiu evitar accions perilloses que poden provocar accidents innecessaris.
 
Consells de la campanya
 
Entre els consells que es presenten es recorda que no és recomanable l’ús d’estos mecanismes per part de persones amb problemes de mobilitat o visió, o que es desplacen amb carrets de xiquet, bicicletes, embalums o maletes. FGV disposa d’ascensors en totes les seues estacions subterrànies, per la qual cosa en estos casos és millor utilitzar-los.
 
També s’assenyala que en cas de trobar les escales fora de servici és millor no utilitzar-les. Altres consells recorden que cal anar agafat del passamans durant el trajecte, no córrer, subjectar els xiquets menuts de la mà, parar atenció amb els cordons de les sabates o sandàlies, mirar al front i mantindre una distància prudencial amb les persones que van davant. En cas d’incidència totes les escales mecàniques disposen d’un botó d’emergència per a la seua parada. 
 
Metrovalencia compta amb un total de 137 escales mecàniques distribuïdes en les seues 35 estacions subterrànies que, al seu torn, disposen de 85 ascensors.
 
Esta nova campanya se suma a altres accions de FGV orientades a augmentar la seguretat en les instal·lacions i espais de Metrovalencia, com “El mòbil quan toc” i “para”, ambdós ideades per a cridar l’atenció dels usuaris davant de l’ús de les tecnologies mòbils i els encreuaments en passos a nivell, respectivament.
 

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...