Data
19 de May de 2016

FGV reestablirà la circulació de trens entre Altea i Calp el pròxim 21 de maig

La consellera d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha mantingut una reunió a Altea amb tècnics de FGV per a conéixer l’estat de les obres i de les proves de posada en marxa
 
Les obres de modernització i renovació de via compten amb un pressupost de 9,2 milions d’euros
 
Esta actuació té com a objectiu millorar la infraestructura i dotar-la de majors nivells de seguretat i comoditat per als usuaris

La consellera d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha mantingut hui a Altea una reunió de treball amb tècnics de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a conéixer l’estat de les obres i els treballs preparatoris per a la posada en marxa del tram Altea-Calp de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant.
 
Després de la reunió, a la que han assistit el director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, i la delegada de l’empresa pública d’Alacant, Pilar García Reche, s’ha confirmat que dissabte que ve 21 de maig, des de primera hora del matí, es reprendrà la circulació de trens entre Altea i Calp, una vegada han finalitzat les obres de modernització i renovació de via i s’han completat amb les proves prèvies i necessàries a la posada en marxa del servici.
 
Esta actuació, amb un pressupost de 9,2 milions d’euros, es va iniciar el passat mes d’octubre de 2015 i ha permés renovar i modernitzar la via i infraestructures dels més d’11 quilòmetres existents entre Altea i Calp, que inclou les estacions i baixadors d’Altea, Garganes, Cap Negret, Olla d’Altea i Calp. FGV ha posat a disposició dels usuaris desplaçaments amb autobús amb el mateix recorregut.
 
Els horaris i freqüències dels trens seran els mateixos que els existents abans de l’inici de les obres. Es poden consultar en la web tramalicante.es i en el telèfon gratuït 900 72 04 72. 
 
Obres de modernització de la Línia 9
 
La línia Benidorm-Dénia és una infraestructura dissenyada i construïda a principi del segle XX que ha funcionat de forma pràcticament ininterrompuda fins hui en dia i que requerix d’actualització per a millorar el seu nivell de servici. En 2015 es va commemorar el centenari de l’arribada del ferrocarril a Dénia.
 
Les obres executades per FGV han inclòs dos grans actuacions. En primer lloc, està la renovació integral de la superestructura de via, que inclou la renovació completa de la via amb carril UIC 54 en barra llarga soldada i la renovació també de les desviacions en les estacions de L’Olla i Estació de Calp, així com la resta d’aparells (encarriladoras a l’entrada dels ponts metàl·lics, aparell de dilatació a l’entrada del pont Algar i al final de l’obra).
 
La segona és la modernització i revisió de la infraestructura existent, que inclou la millora d’alguns aspectes com a substitució de viaductes, adequant-los a la normativa vigent, rehabilitació i reforç de taulers metàl·lics en els viaductes del riu Algar i Mascarat. La rehabilitació de les dites estructures ha consistit en la neteja per mitjà d’arena a pressió, emprimació dels perfils actuals i pintura de tota l’estructura, a més de l’adequació de corredors i baranes de seguretat.
 
També s’ha escomés la rehabilitació dels túnels de línia d’Altea 1 (96 metres), Altea 2 (138), La Galera (132,70 m), Mascarat 1 (78 m), Mascarat 2 (156 m), Mascarat 3 (16 m) i Maryvilla (219 m); la mitigació de riscos geològics en talussos de trinxeres i terraplens inclosos nous falsos túnels a Altea (93 m), boca sud del túnel de la Galera (23 m), la trinxera roja 1 (185 m) i trinxera roja 2 (90 m).

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...