Data
16 de August de 2018

FGV renovarà i modernitzarà els aparells de via i dels passos a nivell dels trams en superfície de les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia

L’objectiu és aconseguir un estat més homogeni de la xarxa quant a qualitat, fiabilitat i seguretat de la superestructura
 
S’actuarà en desviacions, escapadors, travessies, elements de dilatació, vies d’estacions i passos a nivell, de vianants i entre andanes

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la redacció de projectes de construcció per a la renovació de desviacions, passos a nivell i diversos elements de la superestructura en els trams de superfície de les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia, segons ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
 
L’import inicial és de 784.047,33 euros, IVA inclòs, i l’objectiu és aconseguir una renovació i modernització integral de les línies, amb una adequada explotació de les mateixes per a millorar els servicis que s’oferixen a l’usuari.
 
Es tracta d’actuar en els aparells de via (desviacions, escapadors, travessies, aparells de dilatació, etcètera) i dels passos a nivell, sobretot els de tràfics de vehicles, encara que també s’actuarà en els de vianants i en els situats entre andanes. A més, les vies de les pròpies estacions tindran un tracte especial pel confinament entre andanes en què es troben.
 
D’esta manera, FGV inicia amb esta actuació una sèrie d’inversions per als pròxims anys que donen com resultat la renovació de tots estos elements de via, amb la finalitat d’aconseguir un estat més homogeni de tota la xarxa de Metrovalencia en general quant a qualitat, fiabilitat i seguretat de la superestructura.
 
La licitació està dividida en tres lots. El primer, de 243.398,76 euros, IVA inclòs, comprén el tram nord de la Línia 3, una vegada ix a superfície després de travessar el nucli urbà d’Alboraya i fins a Rafelbunyol.
El segon lot, amb un pressupost inicial de 259.920 euros, també IVA inclòs, acull el tram en superfície de la Línia 1 des d’Empalme fins Bétera i el tram igualment en superfície de la Línia 2 des d’Empalme fins Llíria.
 
El tercer lot, amb una inversió prevista de 280.728 euros, sempre amb IVA, comprén el tram en superfície de la Línia 1 des de València Sud fins a Villanueva de Castellón.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...