Data
07 de March de 2018

FGV repara el pont sobre la carretera N-332 de la Línia 9 del TRAM d’Alacant en Gata de Gorgos

Els treballs previstos contemplen la substitució del tauler actual i la instal·lació d’un nou la nit del 8 al 9 de març
 
Esta actuació forma part de la modernització i renovació de la Línia 9 que unix Benidorm i Dénia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està realitzant els treballs de reparació i substitució del pont de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidom-Dénia) a la carretera N-332 en Gata de Gorgos.

Com a conseqüència d’esta actuació la carretera N-332 quedarà tallada totalment durant els treballs que es realitzaran en horari nocturn, del 8 al 9 de març, per la qual cosa s’ha previst habilitar traçats alternatius desviant el tràfic per l’AP-7.

Les intervencions previstes inclouen la retirada del tauler actual i la col·locació del nou per mitjà d’una grua de gran tonatge.

El pont està compost per un tauler construït en 1914 i compta amb una longitud d’uns 16 metres. FGV ja ha aconseguit un acord amb l’ajuntament de Gata de Gorgos per a cedir esta infraestructura al municipi que determinarà la seua ubicació definitiva.

Esta actuació s’emmarca dins de les inversions que està impulsant en el conjunt de la xarxa de FGV a Alacant la Conselleria d’Habitatge Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, i que en la Línia 9 que unix Benidorm i Dénia compta amb inversions previstes que superen els 120 milions d’euros.

En esta línia s’estan realitzant treballs de renovació de via, millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia, adequació de ponts i talussos i incorporació de nous trens, amb l’objectiu d’equiparar en condicions de qualitat i servei este tram amb la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant.

Treballs previstos

Els treballs estan inclosos en el projecte de reparació de danys que inclou altres dos ponts, un en La Vila joiosa sobre la carretera CV-759 i un altre en Teulada, també a la carretera N-332.  El pressupost ascendix a 1.779.282 euros.

En els tres ponts inclosos en el projecte constructiu se substituïxen els taulers i es realitzen reparacions en diversos elements dels mateixos, assegurant-se la funcionalitat d’estes estructures metàl·liques.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...