Data
07 de March de 2018

FGV repara el pont sobre la carretera N-332 de la Línia 9 del TRAM d’Alacant en Gata de Gorgos

Els treballs previstos contemplen la substitució del tauler actual i la instal·lació d’un nou la nit del 8 al 9 de març
 
Esta actuació forma part de la modernització i renovació de la Línia 9 que unix Benidorm i Dénia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està realitzant els treballs de reparació i substitució del pont de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidom-Dénia) a la carretera N-332 en Gata de Gorgos.

Com a conseqüència d’esta actuació la carretera N-332 quedarà tallada totalment durant els treballs que es realitzaran en horari nocturn, del 8 al 9 de març, per la qual cosa s’ha previst habilitar traçats alternatius desviant el tràfic per l’AP-7.

Les intervencions previstes inclouen la retirada del tauler actual i la col·locació del nou per mitjà d’una grua de gran tonatge.

El pont està compost per un tauler construït en 1914 i compta amb una longitud d’uns 16 metres. FGV ja ha aconseguit un acord amb l’ajuntament de Gata de Gorgos per a cedir esta infraestructura al municipi que determinarà la seua ubicació definitiva.

Esta actuació s’emmarca dins de les inversions que està impulsant en el conjunt de la xarxa de FGV a Alacant la Conselleria d’Habitatge Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, i que en la Línia 9 que unix Benidorm i Dénia compta amb inversions previstes que superen els 120 milions d’euros.

En esta línia s’estan realitzant treballs de renovació de via, millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia, adequació de ponts i talussos i incorporació de nous trens, amb l’objectiu d’equiparar en condicions de qualitat i servei este tram amb la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant.

Treballs previstos

Els treballs estan inclosos en el projecte de reparació de danys que inclou altres dos ponts, un en La Vila joiosa sobre la carretera CV-759 i un altre en Teulada, també a la carretera N-332.  El pressupost ascendix a 1.779.282 euros.

En els tres ponts inclosos en el projecte constructiu se substituïxen els taulers i es realitzen reparacions en diversos elements dels mateixos, assegurant-se la funcionalitat d’estes estructures metàl·liques.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...