Data
08 de January de 2017

FGV va rehabilitar i va pintar 18 estacions de superfície de la xarxa de Metrovalencia en 2016

En l’actualitat s’està treballant en altres tres instal·lacions i durant el present any s’actuarà en altres 14 instal·lacions
 
Estes actuacions estan incloses en el pla de manteniment preventiu, correctiu i d’obres de reparació, dotat amb 1,1 milions d’euros
 
La tipologia de construcció i la història de cada immoble s’ha tingut en compte per a aconseguir una uniformitat pictòrica

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va rehabilitar i va pintar durant 2016 un total de 18 edificis en estacions en superfície de la xarxa de Metrovalencia. Estes actuacions estan incloses en el programa de manteniment preventiu, correctiu i d’execució d’obres accessòries que té com a finalitat garantir la conservació d’edificis, estacions i baixadors de metro i parades de tramvia. FGV destina al conjunt del pla 1,1 milions d’euros, IVA inclòs.
 
FGV ha realitzat esta actuació seguint una divisió realitzada segons la seua tipologia de construcció i història, pretenent una uniformitat pictòrica en cada grup i una intervenció coherent que preserve el patrimoni industrial.
 
Fins al moment, ja s’ha actuat sobre els immobles de Burjassot, Burjassot-Godella, Godella, Rocarfort, Rafelbunyol, Massamagrell, Museros, Meliana, Almassera, Llíria, Picassent, Massarrojos, Moncada-Alfara, Seminari, Bétera, Pobla de Farnals, Albalat i Canterería. En l’actualitat s’està treballant a Paterna, Fuente del jarro i La Canyada i s’espera al llarg de l’any acabar els treballs en 14 més. 
 
Aplicació de colors segons zona i història dels edificis
 
Les estacions de la zona nord, com Burjassot, Burjassot-Godella, Godella, Rocafort, Massarrojos, Montcada-Alfara, Masies, Bétera L’Eliana, Benaguasil 1, Benaguasil 2, Llíria, Almàssera, Meliana, Foios, Albalat dels Sorells, Museros, Massamagrell i Rafelbunyol, tindran un parament ocre i una molduración en blanc.
 
 
Les estacions de la zona sud, com Paiporta, Picanya, Torrent, Picassent, Alginet, l’Alcúdia, Benimodo i Alberic, tindran parament de color rajola caravista com en el moment de la seua construcció.
 
La tercera divisió agrupa a les estacions del nou tradicionalisme de postguerra, com Sant Isidre (antiga), Sant Ramon, Font Almaguer, Fuente del jarro, Els Carolines (antiga) i Torre de Godella, que comptaran amb un parament en blanc.
 
Com quarta opció es troben les estacions de Paterna, Seminari i Canterería, amb una proposta de colors corporatius de Metrovalencia com són el roig, blanc i negre.
 
El quint grup ho acapararà l’estació de La Canyada que, a pesar de ser una estació projectada en 1946 i davall uns paràmetres conceptuals diferents de les de la resta de la línia, tindrà la mateixa tonalitat d’ocre i blanc, donades les semblances en molduraciones.
 
Un nou agrupament, també d’una sola instal·lació, ho constituirà l’estació en superfície construïda amb la inauguració del nou traçat de la línia a Villanueva de Castellón en 1990. Donada les seues característiques i naturalesa, es netejarà els seus paraments, que són de rajola caravista.
 
El sèptim i últim grup està compost per baixadors, marquesines, casetes i instal·lacions recents o de nova construcció, com Pobla de Vallbona, Torre del Virrei, Montesol, El Clot, Entrepins, La Vallesa, Santa Rita, Horta Vella, Pobla de Farnals, Sant Isidre, Col.legi el Vedat, Realeró, Omet, Espioca, Ausiàs March, Muntetal i Massalavés, en les que s’empraran els colors corporatius roig, blanc i negre.
 
Les estacions de Carlet i Campament de Paterna, donada la seua singularitat com Bé de Rellevància Local, han de ser objecte d’un projecte exclusiu de rehabilitació i restauració.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...