Data
05 de February de 2019

Huit de cada deu usuaris de Metrovalencia recarrega els seus títols de transport en les expenedores automàtiques

El 63,5% dels clients opta per pagar en efectiu, i el 34,7% restant amb targeta de crèdit
 
La xarxa de FGV en la província de València té 250 màquines automàtiques, a les que enguany es van a sumar 59 plenament accessibles

 

Un 83,8% dels usuaris de Metrovalencia, un poc més de huit de cada deu, utilitza les expenedores automàtiques per a recarregar els distints títols de transports que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferta en la ciutat de València i la seua província.
 
Quant a la forma per a pagar els dits títols de transport en les màquines automàtiques, el 65,3% dels viatgers opta pels diners en efectiu, mentres que el 34,7% restant ho fa amb targeta d’alguna entitat financera.
 
Els clients de Metrovalencia té a la seua disposició 250 expenedores automàtiques al llarg de la xarxa, 20 d’elles exclusivament per a targetes de dèbit o crèdit, diferenciades de la resta pel seu color verd, i que sempre estan acompanyades de les de color roig, en les que es pot comprar amb moneda i bitllets i, en la majoria dels casos, també amb targeta de crèdit, que formen part d’una campanya per a potenciar el pagament amb targeta.
 
Les 250 expenedores automàtiques van realitzar el passat 2018 un total de 720.000 operacions, amb només 5.000 incidències, la qual cosa suposa un 0,69% de les realitzades en tot un any.
 
Expenedores accessibles
 

D’altra banda, FGV ha desenvolupament un prototip de màquina de venda automàtica de títols de transport per a Metrovalencia plenament accessible, tant per a les persones de mobilitat reduïda com per als discapacitats sensorials, cognitius i intel·lectuals, per la qual cosa facilitarà enguany la compra de bitllets als integrants d’estos col·lectius.
 
Les 59 noves màquines s’han dissenyat en compliment dels requeriments d’accessibilitat, disseny que està validat per l’empresa Ilunión, certificant que els elements manipulables de la màquina es troben dins dels rangs d’abast accessible establits en les diferents normatives de compliment obligatori, i establix algunes recomanacions en el seu disseny pel que fa a rètols en text, braille i pictogrames en alt relleu, elements que encara no estan definits.
 
Entre les principals característiques d’accessibilitat de les futures màquines, destaquen el disseny en compliment de tota la normativa actualment vigent en qüestions d’accessibilitat; la ubicació d’interior amb pantalla tàctil de 19” amb majors prestacions gràfiques; disponibilitat d’ajuda a l’usuari; i navegació per veu, aplicació que es prepararà perquè continga també els requeriments de “lectura fàcil”.
 
A més, les noves màquines permetran el pagament amb targeta de crèdit/dèbit amb xip amb i sense contacte, d’acord amb les noves tendències i amb menor cost de manteniment, i es podran realitzar recarregues en qualsevol tipus de suport amb xip o dispositiu amb tecnologia NFC. Finalment, les noves terminals expendran suports de PVC, novetat ja que, les actuals, només ho fan en cartó.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...