Data
22 de February de 2019

La Generalitat adjudica les primeres obres de la Línia 10 de Metrovalencia en el tram entre Amado Granell i la parada de Germans Maristes

El pressupost d’este primer projecte constructiu ascendix a 3.664.420,87 euros, amb un termini d’execució de set mesos i mig
 
Este projecte forma part del conjunt d’actuacions previstes per a la posada en marxa de la connexió tramviària entre el carrer Alacant i Natzaret en 2021

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha adjudicat las primeres obres d’infraestructura de la Línia 10 (Alicante-Natzaret) de Metrovalencia, corresponents al tram entre Amado Granell i la prolongació tramviària hasta Germans Maristes.
 
Esta actuació compta amb un pressupost inicial de 3.664.420,87 millones d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de set mesos i mig. La empresa adjudicatària és FCC Construcció S.A.
 
La consellera de Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat que este "és un pas decisiu per a fer realitat un projecte que havia estat abandonat en l’anterior legislatura" i hi ha assenyalat que es complix així el compromís de la Generalitat per a "donar resposta a la millora de la mobilitat d’esta zona de la ciutat".
 
Cal recordar que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar el reinicie d’esta actuació que en conjunt compta amb una inversió total de 50 milions d’euros per a executar les obres previstes entre el carrer Alacant i Natzaret. L’objectiu de la Generalitat és completar els treballs previstos en 2021.
 
Del total del pressupost previst, 30 milions d’euros són aportats per l’Administració autonòmica i 20 milions procedixen de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020. 
 
Les obres d’esta infraestructura, anteriorment denominada T2, van començar l’any 2006 i es van paralitzar l’any 2011, a l’abandonar l’anterior Consell els treballs per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros.
 
Projecte constructiu
En concret, el projecte adjudicat comprende la construcció de la rampa de connexió del túnel de l’estació d’Amado Granell amb el tram en superfície per mitjà de l’execució de pantalles profundes de formigó armat, i l’execució de la infraestructura i superestructura de connexió en superfície entre l’eixida del túnel, la rampa i el tram de superfície fins a la ubicació de la nova parada de Germans Maristes, més la connexió amb la plataforma actualment construïda. 

A més, es construirà la nova parada en superfície de Germans Maristes, ubicada en el carrer Amado Granell, i la desviació de tots els servicis afectats i adequació de la urbanització. També es restituirà la infraestructura del tram tramviari de l’encreuament del carrer Antonio Ferrandis que al seu dia es va retirar per a facilitar la circulació de vehicles. 
Este projecte es el primer a adjudicar-se de els cinc en què los que FGV ha dividit las obres de la Línia 10. Els altres quatre són arquitectura i equipament de parades i estacions; electrificació i subestacions; senyalització i comunicacions; i tallers provisionals.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...