Data
29 de December de 2022

La Generalitat ampliarà fins al 50% el descompte per al transport autonòmic i reforçarà Metrovalencia amb projectes per 67 milions d’euros

La Generalitat ampliarà fins al 50% el descompte per al transport autonòmic
  • El president anuncia que en el primer trimestre de 2023 eixiran a informació pública els traçats de la L11 i la L12 i la prolongació de la L10
  • Es manté la gratuïtat per als joves menors de 30 anys fins al 31 de juliol de 2023 en els transports dependents de la Generalitat
  • Es prorroga la subvenció per part de la Generalitat del 50% del transport urbà per a garantir la gratuïtat de joves menors de 30 anys en tots aquells municipis que vulguen sumar-se a aquesta mesura

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell ampliarà fins al 50% el descompte en les tarifes dels transports dependents de la Generalitat per a tot el primer semestre de 2023, de manera que aplicarà un descompte addicional del 20% al 30% anunciat per l’Estat, i a més aprovarà en el ple d’aquest divendres la pròrroga de la reducció del 10% de les taxes i preus públics, així com de la suspensió del cobrament del cànon de sanejament.

El president ha mantingut una reunió de treball a l’estació de Colón de Metrovalencia sobre mesures de foment del transport públic amb la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez.

Després de la trobada, el president ha avançat que en 2023 es reforçarà la xarxa de Metrovalencia amb actuacions que suposen una inversió de 67 milions d’euros. En aquest sentit, ha confirmat que en el primer trimestre eixiran a informació pública els traçats de la L11 i la L12 i la prolongació de la L10.

Aquests projectes consisteixen en l’ampliació de la L10, des de Natzaret fins a la Marina de València i la Malva-rosa; i de la posada en marxa de la nova L11, que connectarà el centre amb el front marítim a través dels barris del Grau, i de la nova L12 que, amb quatre nous quilòmetres de via, connectarà el centre amb la nova Fe de Malilla, el centre hospitalari de referència de València i l’àrea metropolitana. Al llarg de l’estiu, es disposarà dels projectes constructius, i en el segon semestre s’efectuarà la redacció dels plecs per a la licitació de les obres.

A més, la Generalitat aplicarà al gener de 2023 la reducció del 50% en els abonaments i títols multiviatge dels transports autonòmics.

Gratuïtat del transport per a joves

Ximo Puig ha indicat que “la Generalitat ha sigut pionera en mesures per a facilitar l’accés al transport públic i en la lluita contra la inflació”, i referent a això s’ha referit a mesures com la pròrroga del transport públic gratuït per a joves de fins a 30 anys fins al 31 de juliol de 2023 i també ha anunciat que es prorrogarà, fins a aqueixa mateixa data, la subvenció per part de la Generalitat del 50% del transport urbà per a garantir la gratuïtat de joves menors de 30 anys en tots aquells municipis que vulguen sumar-se a aquesta mesura.

La reducció del 50% també s’aplicarà als títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València dels serveis de Metrovalencia, Metrobús, EMT i Renfe-Rodalia.

Així mateix, en Metrovalencia la reducció del 50% s’aplicarà en tots els títols TuiN i abonaments temporals. També en els títols propis del TRAM d’Alacant i del TRAM de Castelló.

Puig ha indicat que, des de principis de 2022 fins a l’actualitat, la rebaixa en les tarifes de transport públic arriba a aconseguir fins al 80%, i ha destacat la voluntat del Consell de treballar en aquesta direcció per a ajudar a les famílies “en un moment complicat” i avançar en l’objectiu de descarbonització. Es tracta, ha afegit, de “donar més oportunitats per al transport públic”, que és “el futur”, i de mantindre la “aliança” amb les institucions per a “fer un pas cap avant” en mobilitat sostenible.

Notícies relacionades

16 - 06 - 2024

Metrovalencia va facilitar la mobilitat de 9,2 milions d’usuaris al maig

El resultat representa el 15,65% més dels viatges realitzats en el mateix període del passat any i 1.254.975 passatgers més...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
21 - 05 - 2024

El tramvia de València complix 30 anys amb prop de 200 milions de desplaçaments i 37 milions de quilòmetres recorreguts

El 21 de maig de 1994 va iniciar les seues circulacions la Línia 4 amb 21 parades i 9,8 quilòmetres...