Data
31 de January de 2023

La Generalitat aplica des de l’1 de febrer la reducció del 50% en abonaments i títols multiviatge en els transports públics autonòmics

  • El Consell se suma a la mesura anticrisi anunciada pel Govern que comprén el finançament del 30%, aportant el 20% restant
  • La totalitat dels usuaris poden beneficiar-se d’aquests descomptes que afecten la targeta SUMA, TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d’Alacant i autobusos interurbans
  • La consellera Rebeca Torró ha destacat que “aquesta mesura, juntament amb la gratuïtat per a menors de fins a 30 anys, beneficia de manera molt important a totes les persones usuàries de transport públic”

La Generalitat Valenciana aplica a partir de demà dimecres, 1 de febrer, la reducció del 50% en tots els abonaments i títols multiviatge dels transports autonòmics.

Les persones usuàries podran beneficiar-se de manera directa, sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic, d’aquests descomptes que afecten la targeta SUMA, TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d’Alacant i autobusos interurbans.

Amb aquesta proposta la Generalitat Valenciana se suma a la mesura anunciada pel Govern dins del paquet anticrisi per a fer front a l’efecte de la guerra a Ucraïna i que comprén el finançament del 30% de descompte per a transports urbans i interurbans en aquelles comunitats autònomes i administracions locals que apliquen un 20% addicional, fins a arribar a un descompte total del 50%.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha explicat que “des del passat 1 de setembre, ja s’estava aplicant un 30% de descompte que ja va oferir l’Estat en un primer decret i que, al seu torn, es va sumar a les mesures de reducció tarifària que la Generalitat ja havia aplicat de manera pionera mesos abans”.

“Ara, a aqueix 30%, se suma un altre 20% que assumeix la Generalitat fins a arribar a la rebaixa total d’un 50%, per la qual cosa aquesta mesura, juntament amb la gratuïtat per a menors de fins a 30 anys, beneficia de manera molt important a totes les persones usuàries”, ha manifestat.

“Aquesta reducció segueix la línia de foment de la mobilitat sostenible i el transport públic que estan impulsant la Generalitat i el Govern d’Espanya, i se suma a altres mesures ja vigents, com la pròrroga del transport públic gratuït per a joves de 30 anys o la gratuïtat dels abonaments de Renfe, rodalies i mitjana distància durant el 2023”, ha destacat Rebeca Torró.

Respecte a l’Abonament Temporal Jove Gratuït, del qual ja gaudeixen més de 250.000 persones usuàries, la gratuïtat continuarà vigent també fins al 31 de juliol de 2023, tal com va anunciar el president Ximo Puig recentment.

A més, també s’ha prorrogat, fins a aqueixa mateixa data, la subvenció per part de la Generalitat del 50% del transport urbà per a garantir la gratuïtat dels joves menors de 30 anys en tots aquells municipis que vulguen sumar-se a aquesta mesura.

Títols SUMA i Metrovalencia

La reducció del 50% s’aplica als títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València dels serveis de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia.

Amb aquesta nova rebaixa els títols SUMA 10 redueixen el seu cost inicial de 8 a 4 euros per a una zona; de 12 a 6 euros en dues zones; i de tres zones de 20 a 10 euros. SUMA mensual passa a costar 17,5 euros per a una zona i 26,5 euros per a tres zones.

En Metrovalencia la reducció del 50% s’incorpora a tots els títols TuiN i abonaments temporals. En els títols TuiN s’aplica directament el descompte del 50% sobre l’import carregat i se suma a la resta de reduccions, sent la recàrrega mínima establida de cinc euros.

El descompte addicional s’afegeix a les reduccions existents per a TuinJove, Família Acollidora i Família Nombrosa General i Especial.

Els títols mensuals Gent Major i Mobilitat per a tres zones passen a costar 4,85 euros. En el cas del títol Mobilitat Anual s’ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

 

Notícies relacionades

01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...
06 - 12 - 2023

La Casa de la Cultura de Rafelbunyol acull l’exposició “Les dones d’FGV. 35 anys camí de la igualtat”

La mostra romandrà oberta al públic fins al pròxim 17 de desembre i forma part dels actes programats amb motiu...